rajčatová polévka s bazalkou

Rychlé recepty na polévky

Dopřejte si polévkové potěšení už do 30 minut

Už naše babičky říkaly, že polévka je grunt. Dobrá polévka naladí naše zažívání na hlavní jídlo, nebo jej dokonce může I nahradit. Výhodou většiny polévek je, že doplní tekutiny, jsou levné a zasytí. A množství receptů na jejich přípravu je opravdu nekonečné. Záleží jen na vaší chuti. Ty naše navíc připravíte už do 30 minut.

Jaké jsou nejpopulárnější typy polévek?

  • Vývar či consommé: Vývar se nejčastěji připravuje drůbeží, hovězí, zeleninový, výjimkou není ani rybí, zvěřinový či králičí. Tzv. dvojitému nebo zesílenému vývaru se říká consommmé.
  • Krémové polévky: Mají dokonale jemnou konzistenci díky rozmixované vařené zelenině a případné smetaně.
  • Syté polévky představují skvělou volbu, pokud máte hlad a nemáte příliš času nazbyt. Patří sem například klasická gulášová polévka, zelňačka, fazolnica, kulajda, minestrone a jiné.
  • Rybí polévky: I ryby se skvěle hodí k přípravě polévek různých stylů. Může jít o vývary, krémové polévky i husté polévky, jako je například maďarské halaszlé.
  • Studené polévky: Někdy hraničí až se smoothie. Jejich výhodou je nízká teplota, proto se skvěle hodí jako osvěžení v horkých dnech. Mezi ty nejznámější patří například gazpacho, nebo tarator.
reklama