Kuřecí miso polévka s rýží a jarní cibulkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 500 ml vývar kuřecí
- 2 ks kuřecí prsa
- 50 g rýže dlouhozrnná
- 8 ks mrkve
- 2 lžíce miso pasta
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce mirin
- 2 ks jarní cibulka
Postup přípravy
- KROK 1
Vývar přiveďte k mírnému varu. Vložte do něj kuřecí prsa a vařte 8 minut. Vyjměte maso z kastrolu a nakrájejte ho.
- KROK 2
Do horkého vývaru přidejte rýži a podélně rozpůlenou mrkev. Přiveďte zpět k varu, přikryjte pokličkou, pak plamen snižte a vařte 10 minut, dokud není rýže uvařená a mrkev měkká.
- KROK 3
Vraťte kuře do kastrolu, přidejte miso, sóju a mirin. Těsně před podáváním posypte jarní cibulkou.