kuskus se zeleninou

Rychlé recepty na přílohy

I skvělá příloha se dá připravit hravě, chutně a rychle

Příloha je důležitá. Může pozvednout hlavní jídlo, neb oho zcela zkazit. Proto byste jejímu výběru a přípravě měli věnovat náležitou pozornost. Mezi ty nejoblíbenější typy příloh patří ty z brambor – až už jde o hranolky, pečené brambory, nebo šťouchačky, dále přílohy z rýže a ze zeleniny. Speciální místo v našem jídelníčku mají různé druhy omáček a pochopitelně i saláty. Také přílohy lze připravovat různým způsobem. Rafinované přílohy nechme stranou, tady je prostor pro rychlé přílohy, které připravíte doslova za pár minut.

Jak správně zvolit vhodnou přílohu?

  • Vytvořte dokonalou harmonii chutí: Příloha by měla s hlavním jídlem ladit a doplňovat ho. Například k pikantnímu pokrmu se hodí jemnější přílohy.
  • Dopřejte si kontrast textury: Křupavá příloha se výborně hodí k měkkému masu. Krémová příloha může zase být výborným kontrastem k pikantnímu jídlu .
  • Doplňte nutrienty: Přemýšlejte o celkovém nutričním obsahu jídla. Pokud je hlavní pokrm bohatý na bílkoviny, zvolte přílohu bohatou na vlákninu a vitamíny.
  • Upřednostněte sezónnost: Vybrané přílohy by měly být sezónní. Čerstvá zelenina a ovoce mají lepší chuť a texturu.
  • Stavte na barvy a vizuální efekt: Jíme i očima, proto když vytvoříte vhodnou přílohou vizuálně zajímavou kombinaci, budete mít bod k dobru.
reklama