Na co se hodí různé části vepřového masa?

  • Vepřová panenka: Panenka je asi nejoblíbenější částí vepřového masa. Je výborná pro krátké smažení nebo grilování. Je měkká, šťavnatá a má jemnou chuť.
  • Vepřové kotlety (karé): Kotlety jsou ideální pro pečení nebo grilování. Jsou na kosti a mají dobré mramorování.
  • Vepřový bok (řízek): Bok je vhodný zejména pro smažení na pánvi. Lze ho také obalit v těstíčku a smažit na řízky.
  • Vepřová plec (kýta): Plec je vhodná pro dušení nebo pomalé vaření. Lze z ní připravit výbornou vepřovou pečeni.
  • Vepřový krk: Krk obsahuje hodně svalů a tuku. Je vhodný pro dlouhé vaření nebo přípravu vepřového guláše.
  • Vepřové mleté maso: Mleté vepřové maso je vynikající pro výrobu buřtů, karbanátků, ragú nebo různých náplní.

Který recept z vepřového masa zkusíte dnes?

Showing 1 to 10 of 10 results

  • Plněné vepřové medailonky

    Plněné vepřové medailonky

    Rychlá a svěží večeře na závěr horkého letního dne? Jednoduché plněné vepřové medailonky osvěží každé letní grilování. Připravené v troubě ovšem zahřejí i během zimy.

  • Vepřové maso na hruškách

    Vepřové maso na hruškách

    Jednoduchý recept, který vás překvapí. Kombinuje známé chutě, ale jejich spojením vzniká vynikající pokrm

  • Stir-fry s vepřovým masem a rýžovými nudlemi

    Stir-fry s vepřovým masem a rýžovými nudlemi

    Báječný způsob, jak využít balíček mletého vepřového mletého masa: tohle stir – fry je hotové za chviličku, skvěle chutná a i když je z vepřového, obsahuje málo tuku

  • Zapečené vepřové kotlety se sýrem a cibulí

    Zapečené vepřové kotlety se sýrem a cibulí

    Tento jednoduchý recept na vepřové maso na britský způsob s rozpuštěným sýrem Cheshire a kopou anglické hořčice si jednoduše zamilujete! Zapečené vepřové kotlety se sýrem a cibulí máte hotové během 20 minut.

  • Vepřový řízek s omáčkou z rajčat a kapary

    Vepřový řízek s omáčkou z rajčat a kapary

    Fantastický oběd, který zvládnete během několika minut – vepřový řízek s omáčkou z rajčat a kapary. Díky pankostrouhance jsou řízky krásně křupavé a rajčatová omáčka jim dává další chuťový rozměr.

  • Karamelizované vepřové maso po vietnamsku

    Karamelizované vepřové maso po vietnamsku

    Rychlovka ve woku: prudce orestujte kousky vepřového masa se šalotkou, zázvorem a chilli, poté přidejte rybí omáčku a hnědý cukr pro sladkou, lepkavou a pikantní omáčku

  • Dušené vepřové na paprice se žampiony

    Dušené vepřové na paprice se žampiony

    Vepřové maso a houby se vaří ve smetanové omáčce, ochucené uzenou paprikou, která dává jídlu skvělý šmrnc. Podávejte s rýží, bramborami nebo těstovinami.

  • Vepřové kotlety na zelí s ciderem

    Vepřové kotlety na zelí s ciderem

    Poduste zelí v cideru s jalovcem a kmínem, navrch položte opečené kotlety a nechte všechno krásně dodělat v troubě - získáte hřejivou a vydatnou večeři. Jako přílohu podávajte bramborovou kaši.

Zobrazit více receptů z vepřového masa
reklama
reklama
reklama
reklama