S jakými ingrediencemi se v luxusních dezertech můžete také setkat?

  • Surový med: Má bohatší, komplexnější chuť a dodává dezertům jedinečný nádech. Surový med se dá získat přímo od včelaře.
  • Kaviár: Ano, i kaviár se dá použít v dezertech. Kuličky slaného kaviáru překvapivě dobře ladí s tapiokovým nebo rýžovým pudingem.
  • Přírodní květové esence: Použití květinových esencí, jako je růžová voda nebo levandulový olej, může dezertům dodat jemnou květinovou aromatickou notu. Používají se zejména v dortech, krémech nebo zmrzlinách.
  • Zlato a stříbro: Zdobení dezertů zlatem a stříbrem je tradičním způsobem, jak jim dodat luxusní vzhled.
  • Exotické ovoce: dragon fruit, rambutan nebo lychee. Tyto ovoce mají nejen nevšední chuť, ale také atraktivní vzhled.
  • Luxusní alkoholické nápoje: Použití vysoce kvalitního alkoholu, jako je koňak nebo šampaňské, může dezertům dodat zajímavou chuť.

Který recept si vyberete vy?

Showing 1 to 20 of 20 results

  • Eton mess s růžovou vodou

    Eton mess s růžovou vodou

    Budete překvapeni, jak dokáže kapka růžové vody vylepšit oblíbenou britskou klasiku. Chcete-li okouzlit návštěvu, tento jednoduchý pohár s pusinkami, šlehačkou a jahodami je správná volba. Budete za hvězdu a navíc téměř bez práce.

  • Balzamikové borůvky s vanilkovou zmrzlinou

    Balzamikové borůvky s vanilkovou zmrzlinou

    Pošírováním borůvek skutečně vynikne jejich chuť a výborně doplní kombinaci s méně výraznou zmrzlinou. Vyzkoušejte balzamikové borůvky s vanilkovou zmrzlinou a na vlastní chuťové pohárky vyzkoušíte toto neodolatelné duo.

  • Eton mess parfait s omáčkou z jahod a malin

    Eton mess parfait s omáčkou z jahod a malin

    Eton mess, slavný britský pohár ze sněhových pusinek, šlehačky a jahod, jsme proměnili v mražený parfait. Vyzkoušejte tento chladivý, krémový, ovocný dezert, je to ideální volba pro letní dny.

  • Mini pistáciové makronky s čokoládou

    Mini pistáciové makronky s čokoládou

    Okouzlete své hosty pravou francouzskou specialitou. Mini pistáciové makronky plněné čokoládou je ohromí nejen svou roztomilostí, ale i neodolatelou chutí. Dezert, který se rozplývá v ústech se stane hvězdou vašich oslav.

  • Falešná pistáciová zmrzlina

    Falešná pistáciová zmrzlina

    Nejjednodušší nápady jsou často ty nejlepší, jak ukazuje tento lehký podvod porotce britské verze soutěže MasterChef Johna Toroda. Nemáte-li čas, stačí do vanilkové zmrzliny vmíchat pistáci a voilà (falešná) pistáciová zmrzlina je na světě. A je skvělá!

  • Krém After Eight

    Krém After Eight

    Pokud vás honí mlsná a dali byste si mátovou zmrzlinu s kousky hořké čokolády, máme pro skvělou alternativu! Příprava tohoto krému s obsahem mátových čokoládek After Eight vám zabere pouhých deset minut. Pak už jen dejte nohy nahoru a vychutnejte si tuhle krémovou mátovo-čokoládovou dobrotu.

  • Zmrzlinový pohár à la Eton mess

    Zmrzlinový pohár à la Eton mess

    Jahody, sněhové pusinky a zmrzlina. Pouhé tři ingredience potřebujete na zmrzlinový pohár ve stylu slavného dezertu Eton mess, který potvrzuje, že v jednoduchosti je krása. A taky dokonalá chuť.

  • Jahodové želé s kapkou likéru

    Jahodové želé s kapkou likéru

    Léty osvědčená kombinace slaďoučkých jahod a šlehačky se potkala v totmo úžasném dezertu do skleničky. Jahodové želé s kapkoou likéru Pimm´s vyžaduje během přípravy o trochu víc trpělivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to.

  • Ledové ovoce s horkou polevou z bílé čokolády

    Ledové ovoce s horkou polevou z bílé čokolády

    Rychlý dezert plný protikladů vás zaručeně uchvátí. Kontrast studeného svěžího ovoce a horké čokoládové omáčky je totiž naprosto dechberoucí. A navíc budete potřebovat jen 4 suroviny. Tak jednoduché a tak skvělé!

  • Mražený limetový cheesecake

    Mražený limetový cheesecake

    Tento efektní mražený dezert můžete snadno připravit předem a zmrazit ho až na 3 měsíce – ideální příprava na nečekaný večírek či návštěvu. V takovém případě stačí limetový cheesecake jednoduše vyndat z mrazáku a během chvilky ho můžete podávat.

  • Jahody s limetovo-pepřovým sirupem

    Jahody s limetovo-pepřovým sirupem

    Jahody s balzamikem už nejsou ničím novým, ale zkuste jahodám tentokrát dodat nový šmrnc s pomocí limety a pepře. Jahody s limetovo-pepřovým sirupem chutnají nejlépe se smetanou nebo zmrzlinou!

  • Jednoduchý sušenkový dort s malinami

    Jednoduchý sušenkový dort s malinami

    K přípravě tohoto jednoduchého leč efektního dortu vám stačí jen 3 komponenty – sušenky, krém a čerstvé maliny. Hosté budou tak dlouho odebírat sušenky, až na talíři nezbude ani drobeček!

  • Pohár cranachan s pomeranči

    Varianta skotského dezertu se zimním ovocem a whisky. Lahodné a zároveň lehké zakončením vydatného jídla

  • Schwarzwaldské zmrzlinové poháry s brownies

    Schwarzwaldské zmrzlinové poháry s brownies

    Proměňte absolutní klasiku – schwarzwaldský dort – v neodolatelný pohár. Zkombinujte třešně, zmrzlinu, domácí brownies a šlehačku, uvidíte, že trocha námahy s přípravou zmrzliny a pečením brownies se vyplatí.

  • Smetanové semifreddo s malinami a pusinkami

    Smetanové semifreddo s malinami a pusinkami

    Semifreddo zvládnete hravě připravit i bez zmzlinovače. Stačí směs vlít do chlebíčkové formy a počkat, až zmrzne – po vyklopení semifreddo jednoduše nakrájíte na plátky a můžete podávat. Smetanový základ jsme v tomto případě zkombinovali s křehkými kousky pusinek a šťavnatými malinami.

  • Čokoládovo-kávový lanýžový krém

    Šálky s čokoládovo-kávovým krémem

    Existuje lepší způsob, jak uzavřít slavnostní oběd či večeři, než je šálek plný nebesky krémového čokoládovo-kávového krému s kapkou alkoholu a kopečkem šlehačky? Užijte si silnou kávu a opojný dezert v jednom!

Zobrazit více receptů na rychlé luxusní dezerty
reklama
reklama
reklama
reklama