reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g celeru, jemně nasekaného
  • 100 g pórku, nasekaného
  • 2 dlouhé šalotky, jemně nakrájené
  • 3 větvičky tymiánu, listy nasekané
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 200 g zralých rajčat, hrubě nasekaných
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1,2 l zeleninového vývaru (veganský)
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 350 g kapusty, hrubě nasekané na kousky o velikosti 3 cm
  • 15 g čerstvého kopru, jemně nasekaného
  • šťáva z 1/2 citronu, plus klínky na podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na středním plamenu, ve větším hrnci, rozehřejte olivový olej. Přidejte celer, pórek, šalotky a tymián a vařte 5-6 minut, občas promíchejte, dokud nezměknou. Přidejte česnek a pokračujte ve vaření.

  • KROK 2

    Přidejte do hrnce rajčata, vařte 3-4 minuty, dokud se mírně nerozpadnou. Poté přidejte rajčatový protlak a povařte.

  • KROK 3

    Nalijte vývar, promíchejte a přidejte mrkev. Zvyšte teplotu a přiveďte polévku k varu, následně teplotu zase stáhněte, přidejte kapustu, vařte do jejího změknutí.

  • KROK 4

    Vmíchejte polovinu nasekaného kopru, šťávu z citronu a dochuťte. Naberte do misek, podávejte s citronovými klínky a posypte zbylým koprem.

reklama
reklama
reklama
reklama