reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 středně velká brambora, nakrájená na kostičky
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 300 g čerstvý hrášek, mimo sezonu mražený
  • 100 g ředkvičky
  • listy z 2 snítek máty, plus navíc na ozdobení
  • 100 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej, pak vsypte cibuli a česnek a zlehka opékejte 5 minut nebo do změknutí. Přidejte brambory, vývar a 500 ml vody a vařte 7 minut, dokud nejsou brambory měkké.

  • KROK 2

    Vsypte hrášek a řeřichu, promíchejte, přikryjte a 3 minuty vařte. Přidejte lístky máty a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podávejte posypané lístky mátou a trochou mletého černého pepře.

reklama
reklama
reklama
reklama