Nemusíte se bát položit zeleninu na gril, nebo si dopřát nějakou zapečenou pochoutku. Většina zeleniny se také výborně hodí k restování na pánvi, nebo dušení. Pestrost zeleninových druhů otvírá nekonečné možnosti zeleninových receptů. A velkou výhodou většiny z nich je, že jsou připraveny doslova obratem ruky.

Tak po kterém receptu sáhnete dnes?

Showing 1 to 21 of 21 results

  • Červená řepa z pánve s medem a hořčicí

    Červená řepa z pánve s medem a hořčicí

    Skvělá zeleninová příloha, která se hodí třeba k vepřovému, klobáskám, steaku nebo i rybě. Ideální do zimního období, kdy máme zeleniny na talíři mnohem méně, než by bylo vhod!

  • Červená řepa s balzamikem a roquefortem

    Červená řepa s balzamikem a roquefortem

    Tento sladko slaný předkrm od Gordona Ramsayho je ideální pro speciální letní večeři. Červená řepa s balzamikem a roquefortem skvěle poslouží i jako rychlé hlavní jídlo, když nemáte čas vařit.

  • Sýrová frittata s brambory, jarní cibulkou a koprem

    Sýrová frittata s brambory, jarní cibulkou a koprem

    Perfektní letní oběd bez stresu, to je sýrová frittata doplněná o brambory, jarní cibulku a kopr. Tato silnější omeleta je italský pokrm, který máte hotový do 30 minut. Pro masnou variantu můžete také přidat pár plátků šunky.

  • Pikantní restované kapustičky

    Pikantní restované kapustičky

    Růžičková kapusta si vaši pozornost jednoznačně zaslouží. Když ji během přípravy věnujete dostatečnou péči, odmění se svou nasládlou, přesto jemně nahořklou chutí. Pikantní restované kapustičky jsou skvělé k pečenému vepřovému nebo krůtímu masu.

  • Kapustičky s křupavým prosciuttem

    Kapustičky s křupavým prosciuttem

    Jednoduše dušenou nebo vařenou růžičkovou kapustu s máslem, citronem a pršutem servírujte jako bezlepkovou přílohu ke slavnostní večeři. Nebo si kapustičky s křupavým prosciuttem připravte jako lehké hlavní jídlo.

  • Kapustičky na másle se šalvějí a cibulkou

    Kapustičky na másle se šalvějí a cibulkou

    Jak nejraději připravujete růžičkovou kapustu vy? My jí milujeme na másle se šalvějí a cibulkou. Zelenou kompilaci navíc podtrhne hrášek a pořádná dávka mletého pepře. Kapustičky jsou rychlá bezlepková příloha k pečeným masům nebo jako lehké vegetariánské hlavní jídlo.

  • Grilovaný salát s hráškem

    Grilovaný salát s hráškem

    Grilovaný salát s hráškem je jednoduchá, rychlá a zdravá příloha k různým hlavním chodům. Hodí se třeba ke kuřecímu či jehněčímu masu, ale skvěle si rozumí také s lososem, treskou a dalšími rybami.

  • brokolice

    Dušená brokolice

    Křupavá brokolice je dokonalou přílohou skoro ke každému jídlu.

  • Křupavá brokolice

    Křupavá brokolice

    Strouhanka opečená na másle dodá jednoduše uvařené brokolici příjemnou křupavost

  • Pikantní květák

    Pikantní květák s vůní dálek si rozhodně zaslouží místo na vašem jídelníčku. Ať už jako příloha, nebo samostané lehké zeleninové jídlo připravené během několika minut.

  • Zapečený květák se sýrem z mikrovlnky

    Zapečený květák se sýrem z mikrovlnky

    Uvařte britskou květákovou klasiku v mikrovlnné troubě snadno a dřív, než bys řekl švec. Může posloužit i jako hlavní jídlo nebo příloha.

  • Květák se sýrovou omáčkou

    Květák se sýrovou omáčkou

    Květák zapečený se sýrovou omáčkou můžete vložit jen na chvilku do trouby, zatímco vaše právě vytažená pečínka odpočívá a čeká na naporcování.

  • Růžičková kapusta se sezamem

    Růžičková kapusta se sezamem

    Růžičková kapusta je vděčnou přílohou především na podzim, kdy je její hlavní sezóna. Lze ji připravit na mnoho způsobů, třeba jako tento, s lehkým nádechem asijské kuchyně. Sladké kapustičky s opraženým sezamem k sobě dokonale ladí.

  • Restované papriky s cibulí

    Restované papriky s cibulí

    Extra rychlé a extra dobré restované papriky s cibulí zpestří jakoukoliv zahradní party s grilováním. Podávejte je ke grilovaným klobáskám nebo k populárním mexickým fajitas.

  • Pečené papriky plněné cuketou a quinoou

    Pečené papriky plněné cuketou a quinoou

    Stačí vám pouhých pět ingrediencí, abyste připravili tyto zdravé vegetariánské plněné papriky ve středomořském stylu. Nízkokalorickou večeři ocení nejen ti, kteří si hlídají postavu, ale ti, kterým nedělají těžká jídla na noc dobře.

  • Zelené fazolky se šalotkami

    Zelené fazolky se šalotkami

    Zelené fazolky jsou vynikající samy o sobě, ale když je vyšperkujete šalotkou na másle, získáte luxusní přílohu. Hodí se k nejrůznějším druhům masa nebo ryb, my doporučujeme třeba vepřovou panenku.

  • Hrášek & zelené fazolky s křupavými krutony

    Hrášek & zelené fazolky s křupavými krutony

    Ozvláštněte zeleninovou přílohu z hrášku a zelených fazolek lehce pikantním česnekem, svěží citronovou kůrou a dokonale křupavými krutony. Ty můžete připravit i ze staršího rohlíku, takže jednoduše a efektivně zužitkujete zbytky.

  • Česnekové zelené fazolky

    Česnekové zelené fazolky

    Naprosto geniální příloha pouze ze tří ingrediencí, která se hodí snad naprosto ke všemu. Ano, jde o zelené fazolky s česnekem. Pokud budete chtít drobnou obměnu, přidejte na závěr sušenou bazalku nebo třeba provensálské koření.

Zobrazit více receptů na teplou zeleninu
reklama
reklama
reklama
reklama