Polévka s krůtím masem, fazolemi a pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Suroviny
- 500 g krůtího mletého masa
- 1 lžíce olivový olej plus extra na pokapání (volitelné)
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 velké stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- 800 ml zeleninového vývaru
- 400 g fazolí cannellini z plechovky, slité a opláchnuté
- 100 g kapusty, listy, dřevnaté stonky odstraněny
- 1/2 citronu, šťáva z něj
- 60 g zeleného pesta
- křupavý chléb k podávání (volitelné)
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy
- KROK 1
Zahřejte olej v širokém hrnci na středně nízkou teplotu. Jakmile je rozpálený, přidejte krůtí maso, promíchejte a oddělujte na drobné kousky, dokud nezhnědne a není lehce křupavé, asi 6-7 minut. Vyjměte z pánve, přendejte do mísy a udržujte v teple.
- KROK 2
Do hrnce přidejte trochu oleje a na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a nechte jej rozvonět. Zalijte vývarem, škrábáním uvolněte jakékoli přichycené kousky na dně. Přidejte zpět maso spolu s fazolemi a přiveďte k mírnému varu. Vařte dalších 10 minut, vmíchejte kapustu ve dvou dávkách a vařte další 2-3 minuty, dokud lehce nezvadne. Vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
- KROK 3
Polévku sundejte z ohně, rozdělte do misek a navrch dejte lžíci pesta. Pokapejte olejem a podávejte s dokřupava opečeným chlebem.