reklama

Suroviny

  • 500 g omáčka Napoletana (rajčata s bazalkou)
  • 450 ml rybí vývar
  • 2 cuketa, jemně nakrájená
  • 1 fenykl, jemně nakrájený
  • 450 g hoki filé, rozmražené
  • hrst bazalka, listy, natrhané
  • 1 lžička chilli chipotle, v adobo omáčce nebo pastě z chilli, k podávání
  • 5 lžic polotučná crème fraîche, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Omáčku Napoletana a rybí vývar dejte do velkého hrnce, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty. Přidejte cukety a fenykl a vařte 2 minuty.

  • KROK 2

    Hoki filety nakrájejte na 4 cm kousky. Přidejte do polévky a vařte na mírném ohni po dobu 2-3 minut nebo dokud není ryba uvařená. Nemíchejte příliš často, jinak se ryba rozpadne. Postupně opatrně vmíchejte bazalku a okořeňte.

  • KROK 3

    Smíchejte chilli chipotle mix nebo chilli pastu s crème fraîche a okořeňte. Nalijte polévku do misek a servírujte s lžičkou crème fraîche.

reklama
reklama
reklama
reklama