Sušenky mají dlouhou historii. Na prvních si pochutnávali už ve středověku. Jejich pojmenování "biscuits" pochází z latinského "bis coctus," což znamená "dvakrát uvařeno." Toto označení se vztahuje na první sušenky, které byly upečeny dvakrát, aby se prodloužila jejich trvanlivost.

Jak na perfektní sušenky?

  • Teplota surovin: Ve většině receptů se doporučuje používat suroviny (máslo, vejce, mléko) při pokojové teplotě, aby se dosáhlo správné konzistence těsta.
  • Míchání těsta: Míchejte těsto opatrně, aby nebylo „přemícháno“. V opačném případě by sušenky mohli být tvrdé.
  • Těsto vychlaďte: Před pečením dejte těsto na nějaký čas do lednice. To pomůže sušenkám udržet při pečení tvar.
  • Vylaďte chuť: Při sušenkách můžete experimentovat s různými ingrediencemi, aby jste dosáhli skvělého výsledku. Můžete přidat například skořici, vanilku, citronovou kůru nebo kardamom. Můžete také zkoušet různé druhy mouky (pšeničnou, celozrnnou, ovesnou), přidávat ořechy, sušené ovoce, čokoládu nebo kávu.
  • Skladování sušenek: Pokud chcete udržet své sušenky čerstvé, uchovávejte je v uzavřené nádobě nebo plechovce. Můžete také přidat kousek chleba nebo jablek, aby se zabránilo vysychání sušenek.

Které sušenky si vyberete vy?

Showing 1 to 9 of 9 results

  • Ovesné sušenky se semínky

    Ovesné sušenky se semínky

    Tyto sušenky vyrobíte v mžiku. Můžete si je dát s jogurtem nebo tvarohem k snídani i svačině, zaženou hlad i na cestách nebo ve škole. Hodí se i jako skvělý jedlý dárek!

  • Sušenky s pistáciemi a brusinkami (cookies)

    Sušenky s pistáciemi a brusinkami (cookies)

    Křupavé cookies s pistáciemi a sušenými brusinkami jsou mimořádně dobré a navíc praktické. Těsto si totiž můžete připravit dopředu a zamrazit až na tři měsíce. Pak už jen stačí tuhle dobrotu upéct, když se vám to bude hodit. Dovolte nám malý tip – zabalte sušenky po pár kusech do celofánu, přidejte stužku a dokonalý jedlý dárek je na světě!

  • Dvojitě čokoládové sušenky

    Dvojitě čokoládové sušenky

    Od dvojitého čokoládového potěšení rozplývajícího se v ústech vás dělí jen pět ingrediencí! Čokoládové máslové sušenky s kousky čokolády jsou nenáročné nejen na suroviny, ale také na čas. Hotové je budete mít cobydup.

  • Ovesné sušenky s rozinkami

    Ovesné sušenky s rozinkami

    Doplňte si zásoby domácími sušenkami rustikálního vzhledu. Díky namočení předem zůstanou rozinky měkčí a nebudou se během pečení připalovat

  • Italské sušenky amaretti se zmrzlinou

    Italské sušenky amaretti se zmrzlinou

    Super jednoduchý způsob, jak vyzkoušet italské sušenky amaretti se zmrzlinou. Na přípravu potřebujete pouze dvě ingredience a výsledek je naprosto famózní. Tento dezert oceníte především v horkých letních dnech ideálně v kombinaci s čerstvým bobulovým ovocem.

  • Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

    Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

    Domácí cookies, sušenky amerického typu, s velkými kousky čokolády a ořechů vždy strčí ty kupované s přehledem do kapsy. Křupavé okraje a vláčný střed z nich dělají absolutně návykovou záležitost.

  • Jednoduché džemové sušenky

    Jednoduché džemové sušenky

    Překvapte své blízké těmito džemovými sušenkami, které se výborně hodí k odpolední kávě nebo je zabalte do celofánového sáčku a darujte jako jedlý dárek. Džemy můžete libovolně kombinovat a tím vytvořit barevně zajímavé cukroví.

  • Čokoládovo-oříškové sušenky s brusinkami do sklenice

    Čokoládovo-oříškové sušenky s brusinkami do sklenice

    Sušenky ve sklenici jsou jedlý dárek, který ocení každý milovník sladkého. Čokoládu, oříšky, brusinky i další ingredience úhledně navrstvěte do uzavíratelné sklenice a nezapomeňte připnout štítek s návodem na přípravu.

  • Karamelové sušenky (cookies)

    Karamelové sušenky (cookies)

    Sušenky, které jednou ochutnáte a už nebudete chtít nic jiného. Proto mějte stále po ruce jednoduchý recept na karamelové sušenky cookies s kousky čokolády, jejichž tajnou zbraní je pufovaná rýže, díky které fantasticky křupou.

Zobrazit více receptů na sušenky
reklama
reklama
reklama
reklama