Vyzkoušejte například pečené brambory s rozmarýnem. Brambory jednoduše nakrájejte, promíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem, solí a pepřem a pečte dozlatova. Tyto aromatické brambory jsou výborným doplňkem k jakémukoliv masu nebo rybě.

Couscous je další rychlou a snadnou přílohou, kterou připravíte za pár minut. Stačí zalít couscous horkou vodou, nechat nabobtnat a ochutit olivovým olejem a bylinkami. Je ideální k lehkým zeleninovým pokrmům nebo jako základ pro rozmanité saláty.

A pro opravdu minimalistickou, ale lahodnou přílohu zkuste čerstvě vařené zelené fazolky. Provařte je krátce v osolené vodě a poté promíchejte s trochou másla a strouhaným citronovým kůrem pro svěží nádech.

Tyto jednoduché přílohy vám umožní variabilitu a flexibilitu ve vašem jídelníčku a zároveň vás nezatíží složitou přípravou. Jsou perfektním doplňkem k vašim oblíbeným jídlům a dodají každé večeři tu pravou tečku.

Showing 1 to 21 of 21 results

  • Grilovaný chřest s mandlemi a máslem

    Grilovaný chřest s mandlemi a máslem

    Perfektní jednoduchá svačina, předkrm nebo příloha. Opečení dodá chřestu další chuťový rozměr, který perfektně doplní máslo a mandlové lupínky. Další důkaz, že skvělé jídlo nepotřebuje desítky surovin

  • Bramborová kaše se sýrem a slaninou

    Bramborová kaše se sýrem a slaninou

    Bramborové kaše s křupavou slaninou a sýrem je jednoduchý a hřejivý pokrm, který vás pohladí na duši i na jazyku. Hodí se jako příloha k pečenému a dušenému masu.

  • Nové brambory s mátou

    Nové brambory s mátou

    Dodejte novým bramborám osvěžující šmrnc přidáním čerstvé máty.

  • Šťouchané brambory

    Skvělá a jednoduchá alternativa bramborové kaše, a brambory nemusíte ani loupat.

  • Bramborový salát s mátou

    Bramborový salát s mátou

    Svěží bramborový salát s mátou a jarní cibulkou, který představuje odlehčenou variantu klasického „vánočního“ salátu. Místo majonézy v něm figuruje bílý jogurt a rozhodně si ho můžete připravit i jindy než pouze na Štědrý den.

  • Bramborová kaše s řeřichou

    Šťouchané brambory s řeřichou

    Jednoduchou bramborovou kaši, se kterou není příliš práce, připravíte v cuku letu. Když do ní přidáte trochu zelené řeříchy nebo jiných listů, získá nový šmrnc.

  • Šťouchané brambory s rukolou a citronem

    Šťouchané brambory s rukolou a citronem

    Ultra snadný způsob, jak prezentovat dvě přílohy v jednom. Šťouchané brambory s rukolou a citronem jsou skvělou alternativou ke klasickým šťouchačkám. Díky rukole mají jemně pikantní nádech a citron zase dodá svěží šmrnc.

  • Mexická červená rýže

    Mexická červená rýže

    Vmíchejte do rýže rajčatovou salsu a během pár minut vykouzlíte svěží jihoamerickou přílohu, kterou opravdu oslníte. Mexickou červenou rýži servírujte jako pikantní přílohu ke grilovanému nebo pečenému masu.

  • Žlutá rýže s paprikou

    Zkuste obyčejnou bílou rýži pro jednou trochu obměnit. Žlutá rýže s paprikou hezky ladí s lososem nebo bílou rybou.

  • Kořeněná quinoa s mandlemi a fetou

    Kořeněná quinoa s mandlemi a fetou

    Tento jednoduchý salát, který vám zachutná samotný i jako příloha k masu či rybě, lze připravit i s kuskusem. Pokud ale chcete, aby byl bezlepkový, zůstaňte u použití superpotraviny jménem quinoa, která je bohatou zásobárnou bílkovin a vlákniny, takže vás perfektně zasytí.

  • Mrkvička s citronem a tymiánem

    Mrkvička s citronem a tymiánem

    Využijte sladkou sezónní mrkev a připravte z ní skvělou přílohu. Bylinky, med a citrusy jí dodají dokonalou chuť.

  • Zelené fazolky s jarní cibulkou a estragonem

    Zelené fazolky s jarní cibulkou a estragonem

    Jednoduchá zeleninová příloha ze zelených fazolek, jarní cibulky a černých oliv, dochucená lískty estragonu je vhodná k masu, rybám i vegetariánským pokrmům. Potřebovat budete jen pár dostupných surovin a zlomek času na blanšírování a závěrečné restování.

  • Křupavá brokolice

    Křupavá brokolice

    Strouhanka opečená na másle dodá jednoduše uvařené brokolici příjemnou křupavost

  • Zelené fazolky se šalotkami

    Zelené fazolky se šalotkami

    Zelené fazolky jsou vynikající samy o sobě, ale když je vyšperkujete šalotkou na másle, získáte luxusní přílohu. Hodí se k nejrůznějším druhům masa nebo ryb, my doporučujeme třeba vepřovou panenku.

  • Jarní zelenina

    Jarní zelenina

    Baby mrkvička, zelené fazolky, boby, chřest, hrášek a kapusta nebo zelí – to je svěží a pestrá jarní zelenina, které k dokonalosti stačí kousek másla, cukru a trochu oblíbeného koření. A zdravá zeleninová příloha je připravena pohladit vaše chuťové pohárky!

  • Pikantní květák

    Pikantní květák s vůní dálek si rozhodně zaslouží místo na vašem jídelníčku. Ať už jako příloha, nebo samostané lehké zeleninové jídlo připravené během několika minut.

  • Restované papriky s cibulí

    Restované papriky s cibulí

    Extra rychlé a extra dobré restované papriky s cibulí zpestří jakoukoliv zahradní party s grilováním. Podávejte je ke grilovaným klobáskám nebo k populárním mexickým fajitas.

  • Grilovaný salát s hráškem

    Grilovaný salát s hráškem

    Grilovaný salát s hráškem je jednoduchá, rychlá a zdravá příloha k různým hlavním chodům. Hodí se třeba ke kuřecímu či jehněčímu masu, ale skvěle si rozumí také s lososem, treskou a dalšími rybami.

  • Dokonalé pečené brambory

    Dokonalé pečené brambory

    Ultimátní recept na křupavé, do zlatava vypečené brambory aneb jak přeměnit klasickou přílohu ze standardní na naprosto senzační!

Zobrazit více receptů na prilohy
reklama
reklama
reklama
reklama