Jak na domácí zmrzlinu nebo sorbet?

  • Správné suroviny: Základními surovinami pro výrobu zmrzliny je smetana, mléko, cukr a žloutky. Pro sorbet použijte čerstvé ovoce, vodu a cukr.
  • Chladící mísa: Zmrzlina a sorbet se vyrábějí v mrazničce, takže je důležité mít mísu nebo nádobu, kterou můžete dát do mrazničky. Ideálně by měla být kovová, aby se rychleji ochlazovala.
  • Míchání: Během procesu výroby je důležité suroviny pravidelně promíchat nebo prošlehat. To pomáhá zabránit tvorbě krystalů ledu a zajistit krémovou texturu.

Tipy pro přípravu zmrzliny:

  • Výběr příchutí: Experimentujte s různými příchutěmi a ingrediencemi. Můžete přidat čokoládu, ořechy, ovoce nebo koření, abyste vytvořili svou vlastní oblíbenou chuť.
  • Zralé ovoce: Používejte dobře vyzrálé ovoce, aby se dosáhlo intenzivní chuti.

Tipy pro přípravu sorbetu:

  • Přidání sirupu: Pro lepší konzistenci sorbetu můžete přidat jednoduchý cukrový sirup. Vařte vodu a cukr, nechte vychladnout a poté smíchejte s ovocem.
  • Zajímavé kombinace: Sorbety můžete připravovat ve spoustě zajímavých kombinací. Klasické jsou citronový, malinový nebo mango sorbet, ale zkuste i kombinace jako hruška a skořice nebo jahoda a bazalka.
  • Citronová šťáva: Citrusová šťáva a kůra jsou skvělým způsobem, jak přidat do sorbetu svěžest a zároveň vyvážit sladkost.

Tak do které mražené pochoutky se pustíte dnes?

Showing 1 to 13 of 13 results

  • Vanilková zmrzlina snadno a rychle

    Vanilková zmrzlina snadno a rychle

    Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu ze čtyř ingrediencí, k jejíž přípravě nepotřebujete mít ve výbavě zmrzlinovač! Uvidíte, jak se vám bude hodit, když k vám zavítá nečekaná návštěva.

  • Falešná pistáciová zmrzlina

    Falešná pistáciová zmrzlina

    Nejjednodušší nápady jsou často ty nejlepší, jak ukazuje tento lehký podvod porotce britské verze soutěže MasterChef Johna Toroda. Nemáte-li čas, stačí do vanilkové zmrzliny vmíchat pistáci a voilà (falešná) pistáciová zmrzlina je na světě. A je skvělá!

  • Jednoduchá vanilková zmrzlina

    Jednoduchá vanilková zmrzlina

    Jednoduchý návod na rychlou přípravu nejoblíbenější vanilkové zmrzliny, která je fantastická samotná i v kombinaci s jablečným koláčem nebo palačinkami. Potřebujete k ní anglický žloutkový krém custard, který seženete ve specializovaných prodejnách, ale dá se snadno připravit i doma ze smetany, vanilky, vajec a cukru.

  • Blesková opilá zmrzlina

    Blesková opilá zmrzlina

    Smetanovou zmrzlinu ze sladkého bílého vína budete mít hotovou za 10 minut. V mrazáku vám vydrží až 1 měsíc. Nejlepší je s ovocem!

  • Lískooříšková zmrzlina s čokoládovou omáčkou

    Lískooříšková zmrzlina s čokoládovou omáčkou

    Lahodná domácí lískooříšková zmrzlina zažene i ty největší splíny. Můžete si ji vychutnat samotnou, nebo ji zalít čokoládovou omáčkou a zasypat opraženými lískovými oříšky. Vyzkoušejte ji do ledové kávy nebo z ní dětem připravte zmrzlinový pohár se šlehačkou.

  • Mátová zmrzlina s čokoládou

    Mátová zmrzlina s čokoládou

    Vyrobte si vlastní mátovou zmrzlinu s čokoládou. Jde to celkem snadno, i když nemáte po ruce přístroj. Stačí mraznička!

  • Ananasový sorbet

    Ananasový sorbet

    Připravte si tento svěží ananasový sorbet, který je od klasických zmrzlin bez laktózy. Jeho tropický nádech dodá létu tu pravou atomosféru dálek. Pro usnadnění přípravy je dobré vlastnit výrobník zmrzliny, ale v návodu uvádíme i alternativu bez zmrzlinovače.

  • Gin & tonic sorbet

    Gin & tonic sorbet

    Proměňte oblíbený drink, gin & tonic, v osvěžující dezert na letní party. Tenhle sorbet bude zaručený hit!

  • Liči sorbet se zázvorem

    Liči sorbet se zázvorem

    Liči sorbet se zázvorem je výborná a jednoduchá alternativa ke klasickým ohraným sorbetům. Pokud už vás nudí připravovat stále dokola sorbet z jahod či hrušek, vyzkoušejte tuto netradiční sladko pikantní kombinaci chutí. Tento osvěžující dezert je skvělý způsob, jak zakončit večeři v čínském stylu.

Zobrazit více receptů na zmrzliny a sorbety
reklama
reklama
reklama
reklama