TOP ovoce pro přípravu ovocných dezertů

První místo drží jahody
Jahody jsou celosvětově jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce pro přípravu dezertů. Hodí se tak do koláče, jako i k přípravě různých pohárů, krému, cheesecaků, zmrzlin a sorbetů. Možnosti využití jahod jsou téměř nekonečné.

Všestranné banány
Banány jsou výjimečné pro svou sladkost a krémovou texturu. Díky tomu se skvěle hodí pro přípravu různých banánových chlebíčků, muffinů a koláčů, kde přímo osladí těsto a dodají výslednému koláči šťavnatost. Hodí se ale i do pohárů, nebo jako sladká ovocná složka při sestavování dortů. Výborně ladí s čokoládou i různými druhy ořechů.

Exotické mango – sladké a krémové
Mango je sladké tropické ovoce, které dodá dezertům lahodnou sladkost. Výborně se hodí pro přípravu ovocných sorbetů a zmrzlin, nebo k přípravě ovocné omáčky na panna cottu, či jako součást mangového lassi – indického nápoje s jogurtem a medem.

Zmrazte svěžest s malinami
Maliny jsou plné sladké chuti, lahodné šťávy a krásné barvy. Hodí se zejména k přípravě nepečených studených dezertů, jako jsou smetanové poháry, dorty, cheesecaky a zmrzliny. Můžete z nich také připravit vynikající sorbet, nebo malinovou omáčku, která krásně doplní například bohaté čokoládové brownies.

Osvěžující citrony a limety
I kyselé druhy citrusů, jako jsou citrony a limety, se hodí pro přípravu dezertů. Výsledkem bude osvěžující chuť. Může to být například cheesecake, zmrzlina, nebo ovocný pohár. Citrony se také výborně hodí ke kandování a nakládání, čím vznikne zajímavá sladkost, oblíbená mezi malými i velkými mlsouny.

Které ovoce použijete v receptu vy?

reklama
reklama
reklama
reklama