10 tipů na přípravu zeleninové polévky

  • Výběr zeleniny: Experimentujte s různými druhy zeleniny. Zařaďte do polévky brambory, brokolici, cuketu, ředkvičky, celer a dokonce i listy špenátu.
  • Dbejte na čistotu: Zeleninu pečlivě omyjte a očistěte. Odstraňte nežádoucí části a nečistoty.
  • Krájejte na malé kousky: Zeleninu nakrájejte na malé kousky, aby se rychleji uvařila.
  • Zeleninu orestujte na másle: Pro zvýraznění chuti přidejte do hrnce na začátku máslo a před přidáním vody zeleninu lehce orestujte.
  • Hurá do trouby: Trochu zeleniny si můžete předpéct v troubě. Skvěle se hodí například do dýňové polévky nebo polévky z kořenové zeleniny.
  • Použijte vývar: Místo čisté vody použijte zeleninový nebo kuřecí vývar. Dodá polévce plnější chuť.
  • Koření a bylinky: Experimentujte s různými druhy koření a bylinek, jako je tymián, rozmarýn, kurkuma nebo koriandr.
  • Křupavá poleva: Na povrch polévky přidejte krutony, opečenou slaninu, cibuli, opečená semínka nebo nastrouhaný sýr.
  • Zjemněte smetanou: Krémovou zeleninovou polévku můžeme zjemnit smetanou nebo sýrem.
  • Udělejte z polévky syté jídlo: Přidejte do polévky rýži, těstoviny, quinou nebo ječmen pro plnost a sytost.

Jaký recept na zeleninovou polévku si dnes vyberete?

Showing 1 to 11 of 11 results

  • Hrášková polévka s potočnicí

    Hrášková polévka s potočnicí

    Sladký hrášek a peprná potočnice jsou k mání na začátku léta, ale polévku si můžete upravit tak, abyste ji mohli vařit po celý rok

  • Jarní minestrone

    Jarní minestrone

    Tato jednoduchá polévka plná jarní zeleniny se stane vaším oblíbeným jídlem pro přípravu rychlého oběda nebo večeře. Jarní minestrone je svěží, a přesto vydatná. Díky bílým fazolím a těstovinám pořádně zasytí.

  • Zimní polévka à la minestrone

    Zimní polévka à la minestrone

    Jednoduchá zimní polévka à la minestrone vás postaví na nohy, kdykoli budete potřebovat. Mějte v zásobě zeleninový vývar, konzervovaná rajčata a fazole a nějakou čerstvou zeleninu (my jsme použili mrkev a špenát). Punc dokonalosti dodává polévce lžíce pesta z červených paprik, ale můžete zkusit i klasické bazalkové.

  • Mexická batátová polévka

    Mexická batátová polévka

    Sytá vegetariánská polévka z batátů neboli sladkých brambor, která je ozvláštněná pikantní pastou chipotle z uzených chilli papriček. Ve spojení s crème fraîche, čerstvým koriandrem a křupavou houstičkou získáte večeři, která vás zahřeje a dokonale zasytí.

  • Marocká kořeněná květáková polévka

    Marocká kořeněná květáková polévka

    Lahodná a hřejivá. Tahle polévka se severoafrickou směsí koření vás potěší kdykoli, když je venku nevlídno. Zkrátka blaho v misce!

  • Batátová polévka s kokosovým mlékem

    Batátová polévka s kokosovým mlékem

    Tato jednoduchá batátová polévka s kokosovým mlékem je připravená za pouhých 20 minut a skvěle se hodí jako rychlý veganský oběd nebo předkrm. Sladké brambory, kokos a thajská kari pasta tvoří chutnou kombinaci, nejlépe si ji vychutnáte s teplým chlebem naan.

  • Jednoduchá kokosovo-fazolová polévka

    Jednoduchá kokosovo-fazolová polévka

    Tato polévka je důkazem, že konzervy ze spíže dokážou zachránit leckterou večeři nebo oběd. Polévku z konzervovaných fazolí a kokosového mléka vykouzlíte, než bys řekl švec.

  • Rychlá studená polévka

    Rychlá studená polévka

    Polévka z rozmixované nebo najemno nakrájené zeleniny v létě dokonale osvěží. A když není zrovna vedro, využijete ji třeba jako salsu k mexickým tortillám.

  • Rukolová polévka

    Recept na tuto polévku je důkazem, že rukola umí ještě víc než saláty nebo oblohu na pizzu. Zelené listy skvěle chutnají například i jako horká polévka – spolu s bramborami, smetanou a parmazánem. Rukolovou krémovou polévku báječně završí celozrnná bageta.

Zobrazit více receptů na rychlé zeleninové polévky
reklama
reklama
reklama
reklama