Rychlý ovocný krambl
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 – 6 porcí
Suroviny
- 450 g ovoce, na kousky o velikosti 1 cm (použili jsme jablka a ostružiny)
- 75 g cukr
- 50 g máslo, studené a na kostky
- 100 g mouka polohrubá
- 50 g cukr třtinový
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte ovoce s cukrem (na konzervované ovoce budete potřebovat méně), aby se obalilo. Vyklopte do zapékací misky.
- KROK 2
Promněte máslo s moukou a cukrem a vytvořte drobenku (při stisku by měla držet pohromadě). Roprostřete drobenku po ovoci tak, aby je zcela pokryla.
- KROK 3
Pečte 35 – 50 minut, ovoce bude probublávat a drobenka chytne zlatavou barvu. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.