reklama

Suroviny

  • 450 g ovoce, na kousky o velikosti 1 cm (použili jsme jablka a ostružiny)
  • 75 g cukr
  • 50 g máslo, studené a na kostky
  • 100 g mouka polohrubá
  • 50 g cukr třtinový

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte ovoce s cukrem (na konzervované ovoce budete potřebovat méně), aby se obalilo. Vyklopte do zapékací misky.

  • KROK 2

    Promněte máslo s moukou a cukrem a vytvořte drobenku (při stisku by měla držet pohromadě). Roprostřete drobenku po ovoci tak, aby je zcela pokryla.

  • KROK 3

    Pečte 35 – 50 minut, ovoce bude probublávat a drobenka chytne zlatavou barvu. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.

Dobře ladí s

reklama
reklama
reklama
reklama