Letní polévka se šunkou a hráškem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 250 g směs hotových obilovin
- 200 g mražený hrášek
- 1 svazek máta
- 2 ks jarní cibulkabílá a zelená část odděleně a nakrájená na tenké plátky
- 1 lžíce vinný ocet
- 1 lžička cukrkrystal
- 1/2 kostky zeleninový bujón
- 140 g šunkanasekaná
- 1 hrst hráškové výhonky
- kcal436
- tuky14g
- nasycené3g
- sacharidy43g
- cukry7g
- vláknina10g
- proteín32g
- sůl3.4g
Postup přípravy
krok 1
Ohřejte obiloviny v mikrovlnné troubě. Hrášek dejte do síta a přelijte vroucí vodou.
krok 2
50 g hrášku, většinu lístků máty, bílé části jarní cibulky, ocet, cukr a kostku bujónu dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na hladkou pastu, v případě potřeby přidejte trochu vody. Rozdělte do dvou misek.
krok 3
Zbylý hrášek, obiloviny a šunku rozdělte do misek a naplňte vroucí vodou. Promíchejte a nechte 2 minuty prohřát.
krok 4
Vmíchejte zeleníou nať jarní cibulky a zbývající lístky máty, osolte, opepřete a ozdobte výhonky hrášku.