reklama

Suroviny

  • 250 g směs hotových obilovin
  • 200 g mražený hrášek
  • 1 svazek máta
  • 2 ks jarní cibulka, bílá a zelená část odděleně a nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce vinný ocet
  • 1 lžička cukr krystal
  • 1/2 kostky zeleninový bujón
  • 140 g šunka, nasekaná
  • 1 hrst hráškové výhonky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ohřejte obiloviny v mikrovlnné troubě. Hrášek dejte do síta a přelijte vroucí vodou.

  • KROK 2

    50 g hrášku, většinu lístků máty, bílé části jarní cibulky, ocet, cukr a kostku bujónu dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na hladkou pastu, v případě potřeby přidejte trochu vody. Rozdělte do dvou misek.

  • KROK 3

    Zbylý hrášek, obiloviny a šunku rozdělte do misek a naplňte vroucí vodou. Promíchejte a nechte 2 minuty prohřát.

  • KROK 4

    Vmíchejte zeleníou nať jarní cibulky a zbývající lístky máty, osolte, opepřete a ozdobte výhonky hrášku.

reklama
reklama
reklama
reklama