Dobré rady pro přípravu zeleninových příloh:

  • Kvalitní zelenina: Vybírejte čerstvou sezonní zeleninu. Čerstvá zelenina má nejlepší chuť.
  • Krájení: Nakrájejte zeleninu na stejnoměrné kousky, aby se rovnoměrně uvařila.
  • Koření a bylinky: Ochucujte zeleninové přílohy čerstvými bylinkami, jako je bazalka, tymián nebo petržel, a používejte koření podle své chuti.
  • Zdravé tuky: Přidávejte zdravé tuky, jako je olivový olej nebo avokádo, pro bohatou chuť a lepší vstřebávání vitaminů ze zeleniny.

Vařte zdravě a dobrou chuť!

Showing 1 to 24 of 29 results

  • Zelené fazolky se šalotkami

    Zelené fazolky se šalotkami

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Zelené fazolky jsou vynikající samy o sobě, ale když je vyšperkujete šalotkou na másle, získáte luxusní přílohu. Hodí se k nejrůznějším druhům masa nebo ryb, my doporučujeme třeba vepřovou panenku.

  • Zelené fazolky s grilovanými rajčaty

    Zelené fazolky s grilovanými rajčaty

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Parádní lehká příloha k masu ze zelených fazolek a třešňových rajčátek báječně doprovodí grilované maso.

  • Hrášek & zelené fazolky s křupavými krutony

    Hrášek & zelené fazolky s křupavými krutony

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Ozvláštněte zeleninovou přílohu z hrášku a zelených fazolek lehce pikantním česnekem, svěží citronovou kůrou a dokonale křupavými krutony. Ty můžete připravit i ze staršího rohlíku, takže jednoduše a efektivně zužitkujete zbytky.

  • Česnekové zelené fazolky

    Česnekové zelené fazolky

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Naprosto geniální příloha pouze ze tří ingrediencí, která se hodí snad naprosto ke všemu. Ano, jde o zelené fazolky s česnekem. Pokud budete chtít drobnou obměnu, přidejte na závěr sušenou bazalku nebo třeba provensálské koření.

  • Pečená mrkev na medu

    Pečená mrkev na medu

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Spojení medu a mrkve je klasika, která nikdy nevyjde z gastro módy. Je to báječná příloha k různým druhům masa, ale bude vám chutnat i samotná s kouskem pečiva.

  • Mrkev s piniovými oříšky, rozinkami a petrželkou

    Mrkev s piniovými oříšky, rozinkami a petrželkou

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Podtrhněte sladkou mrkev sušeným ovocem, přidejte texturu piniovými oříšky a navrch zasypte čerstvými bylinkami. A lehký salát, zdravá svačinka nebo nevšední zeleninová příloha jsou na světě.

  • Mrkev na másle

    Mrkev na másle

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Mladou karotku poduste na másle se špetkou cukru, který zvýrazní její sladkost

  • Pikantní kořenová zelenina

    Pikantní kořenová zelenina

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Za tímto pikantním zeleninovým receptem nestojí nikdo jiný než Gordon Ramsay - je tedy jasné, že prim bude hrát silná chuť. V receptu se objevuje kořen rostliny kozí brady pórolisté, který trochu připomíná černý kořen - můžete jej vynechat, jídlu ale dodává nezaměnitelnou osobitost

  • Kořeněné chipsy z kadeřávku

    Kořeněné chipsy z kadeřávku

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Vyměňte mastné bramborové lupínky za kadeřávkové chipsy z trouby – stačí je pokapat olejem, posypat směsí koření ras el hanout a vložit do trouby

  • Mladé mrkvičky s estragonem

    Mladé mrkvičky s estragonem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Využijte sezónní sklizeň mrkve a připravte z ní tuto senzační přílohu nejen k pečenému masu. Mladé mrkvičky s estragonem jsou sladké a bylinka jim dodá na pikantnosti. Nebojte se nať seříznout tak, aby její čast u mrkve zůstala.

  • Dušený pórek s hráškem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Lehká, lahodná a všestranná příloha, kterou můžete pomalu dusit při přípravě hlavního jídla.

  • Pórek s hráškem na citronovém másle

    Pórek s hráškem na citronovém másle

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Kombinací hrášku a pórku získáte skvělou zeleninovou přílohu k masu nebo bramborám.

  • Rychlý dušený hrášek se salátem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Dobré jídlo opravdu nemusí být složité. Dušený hrášek obohacený o salát je jedním z nich.

  • Dušený pórek a hrášek s bylinkovým vinaigrettem

    Dušený pórek a hrášek s bylinkovým vinaigrettem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Med, hořčice a bylinky dodávají dušenému pórku a hrášku s bylinkovým vinaigrettem neodolatelnou chuť. Tuto neotřelou přílohu připravíte za 15 minut a servírovat ji můžete třeba s pečeným masem.

  • Grilovaný salát s hráškem

    Grilovaný salát s hráškem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Grilovaný salát s hráškem je jednoduchá, rychlá a zdravá příloha k různým hlavním chodům. Hodí se třeba ke kuřecímu či jehněčímu masu, ale skvěle si rozumí také s lososem, treskou a dalšími rybami.

  • Jarní zelenina

    Jarní zelenina

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Baby mrkvička, zelené fazolky, boby, chřest, hrášek a kapusta nebo zelí – to je svěží a pestrá jarní zelenina, které k dokonalosti stačí kousek másla, cukru a trochu oblíbeného koření. A zdravá zeleninová příloha je připravena pohladit vaše chuťové pohárky!

  • Dušená zelenina tři v jednom

    Dušená zelenina tři v jednom

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Rychlá dušená zelenina tři v jednom je velmi praktický pokrm – zatímco se vaří zelenina k příloze, současně se vytváří chutný vývar jakožto základ na omáčku či k přípravě polévky.

  • Teplá jarní zelenina

    Teplá jarní zelenina

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Tato zářivě zelená příloha je vynikajícím způsobem, jak podávat zeleninu k nedělní pečeni.

  • Pikantní restované kapustičky

    Pikantní restované kapustičky

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Růžičková kapusta si vaši pozornost jednoznačně zaslouží. Když ji během přípravy věnujete dostatečnou péči, odmění se svou nasládlou, přesto jemně nahořklou chutí. Pikantní restované kapustičky jsou skvělé k pečenému vepřovému nebo krůtímu masu.

  • Kapustičky s křupavým prosciuttem

    Kapustičky s křupavým prosciuttem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Jednoduše dušenou nebo vařenou růžičkovou kapustu s máslem, citronem a pršutem servírujte jako bezlepkovou přílohu ke slavnostní večeři. Nebo si kapustičky s křupavým prosciuttem připravte jako lehké hlavní jídlo.

  • Kapustičky na másle se šalvějí a cibulkou

    Kapustičky na másle se šalvějí a cibulkou

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Jak nejraději připravujete růžičkovou kapustu vy? My jí milujeme na másle se šalvějí a cibulkou. Zelenou kompilaci navíc podtrhne hrášek a pořádná dávka mletého pepře. Kapustičky jsou rychlá bezlepková příloha k pečeným masům nebo jako lehké vegetariánské hlavní jídlo.

  • Růžičková kapusta se sezamem

    Růžičková kapusta se sezamem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Růžičková kapusta je vděčnou přílohou především na podzim, kdy je její hlavní sezóna. Lze ji připravit na mnoho způsobů, třeba jako tento, s lehkým nádechem asijské kuchyně. Sladké kapustičky s opraženým sezamem k sobě dokonale ladí.

  • Vařená kukuřice s koriandrovým máslem

    Vařená kukuřice s koriandrovým máslem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Kukuřičné klasy s bylinkovým máslem se dokonale hodí ke každé grilovačce. Báječně se hodí jako příloha k masu, skvěle však chutnají i samy o sobě jako svačinka.

  • Grilovaná kukuřice s česnekovou majonézou a strouhaným sýrem

    Grilovaná kukuřice s česnekovou majonézou a strouhaným sýrem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Čím ozvláštnit letní grilování? Přihoďte na rošt kukuřičné klasy a sami se přesvědčíte, jak dobrý nápad to byl. Grilovaná kukuřice s česnekovou majonézou a strouhaným sýrem na brazilský způsob si vaši pozornost rozhodně zaslouží.

reklama
reklama
reklama
reklama