Využívání mořských plodů má v gastronomii opravdu dlouhou historii. Konzumovali je už Řekové, Římané a Egypťané. I dnes jsou klíčovou složkou mnoha kuchyní po celém světě. Mají totiž nejen jedinečnou chuť, ale jsou také bohatým zdrojem bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vitaminů a minerálů.

Showing 1 to 17 of 17 results

  • Polévka Tom Yum s krevetami

    Polévka Tom Yum s krevetami

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Lahodná thajská "horká a kyselá" polévka, jak ji vaří britsko - australský kuchař John Torode

  • Chilli krevety na másle

    Krevety na másle s chilli

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Není nic lepšího než čerstvě připravené krevety. Tyhle potřebují pouze máslo, petrželku a trochu chilli

  • Vrstvený krevetový salát

    Vrstvený krevetový salát

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Rychlý vrstvený salát nabitý chutěmi - skvělá obměna běžného salátu. Tento salát z jednoduchých surovin vás díky svěží chuti krevet vezme zpět na dovolenou v přímořských oblastech a naladí na letní atmosféru.

  • Šťavnaté krevety na česneku

    Šťavnaté krevety na česneku

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Připravte si rychlé krevety plné chuti. Hotovo budete mít do čtvrt hodiny.

  • Thajské nudle s krevetami

    Thajské nudle s krevetami

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Krevety, vejce a nudle - to všechno hotové za 30 minut. Ideální rychlá večeře uprostřed hektického týdne

  • Citronové těstoviny s krevetami a brokolicí

    Citronové těstoviny s krevetami a brokolicí

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Jednoduché těstoviny s krevetami a brokolicí doplňuje svěží citronová omáčka, na kterou můžete použít crème fraîche nebo smetanu s vysokým obsahem tuku. Co se týče těstovin, my jsme zvolili farfalle (motýlky), ale na tenhle rychlý pokrm k obědu či k večeři se hodí prakticky jakýkoliv druh krátké pasty.

  • Salát s melounem, krevetami a avokádem

    Salát s melounem, krevetami a avokádem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Je příliš velké horko na vaření? Tento superzdravý salát je osvěžujícím lehkým obědem nebo předkrmem. Salát s melounem, krevetami a avokádem dejte před podáváním na pár minut pořdně vychladit.

  • Závitky z filo těsta s krevetami

    Závitky z filo těsta s krevetami

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Tyto zdravé krevetové závitky jsou skvělým lehkým obědem nebo svačinou. Podávejte je s miskou sladké chilli omáčky navíc k namáčení a doplnit je můžete i lehkým zeleným salátem.

  • Krémové těstoviny s krevetami

    Krémové těstoviny s krevetami

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Lahodné těstoviny s krevetami zazáří jako oběd či večeře, které máte za 20 minut na stole. Doporučujeme použít druh těstovin zvaný linguine, jejichž plochý povrch báječně naváže krémovou omáčku z crème fraîche.

  • Citronové krevety s avokádem

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Citronové krevety s avokádem jsou velmi rychlý dezert, který se vyplatí připravit alespoň dvě hodiny předem, aby se stihl dostatečně vychladit. Doporučujeme ho servírovat ve skleničkách nebo skleněných miskách, aby lépe vynikly jeho barvené vrstvy.

  • Placičky z krevet a kukuřice

    Placičky z krevet a kukuřice

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Placičky s chutí římského kmínu. Podávejte jako předkrm, svačinu nebo nápaditou přílohu

  • Salát s grilovanými kalamáry

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Marinováním olihní před hozením na gril nebo na pánev jim dodáte skvělou chuť. Doplňte je salátem z manga, avokáda a černých fazolí.

  • Mušle na cideru s kysanou smetanou

    Mušle na cideru s kysanou smetanou

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Slávky jsou skutečnou lahůdkou, která vyžaduje miminum příprav a úsilí. Podávejte toto jednoduché jídlo s křupavým chlebem jako speciální jídlo pro dva.

  • Těstoviny s mušlemi à la mouclade

    Těstoviny s mušlemi à la mouclade

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Mouclade je francouzské jídlo, v němž se mušle snoubí s pikantní omáčkou. Jemné kari koření zvýrazní chuť slávek, aniž by je přebilo. Skvělá lahůdka pro dva!

  • Vietnamský salát s mořskými plody

    Vietnamský salát s mořskými plody

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Rychlý vietnamský salát s mořskými plody vyniká pikantní sladkokyselou zálivkou. Skvělý tip na zdravou večeři pro milovníky asijských chutí a mořských plodů, který máte na talíři za deset minut.

  • Špagety s rajčatovou omáčkou a mořskými plody

    Špagety s rajčatovou omáčkou a mořskými plody

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    Chilli, semínka fenyklu a uzená paprika dodávají pikantní chuť bohaté rajčatové omáčce. Špagety s rajčatovou omáčkou a mořskými plody zvládnete připravit během několika minut a než se nadějete, zůstanou po nich jen prázdné talíře.

  • Tažín z mořských plodů

    Tažín z mořských plodů

    A star rating of 0 out of 5.0 Hodnotit

    K přípravě tažínu, populárního severoafrického pokrmu z jednoho hrnce, bez obav použijte mražené mořské plody. Podávejte s pikantním mandlovým kuskusem.

Zobrazit více receptů s mořskými plody
reklama
reklama
reklama
reklama