Znáte slavné jablečné koláče?

  • Americký apple pie: Ikonický dezert Spojených států, který má bohatou vrstvu jablek a křupavé těsto.
  • Francouzský tarte tatin: Klíčem při přípravě této francouzské dobroty jsou plátky jablek karamelizovány v cukru a másle a následné pečení s těstem nahoru. Po pečení se koláč obrátí, takže karamelizovaná strana jablek je nahoře.
  • Německý apfelstrudel: Tenké těsto naplněno jablečnou směsí, která obsahuje mandle, rozinky a skořici. Nelze jej nemilovat.
  • Britský apple crumble: Rustikální dezert, který obsahuje vrstvu jablek zalitou směsí máslových drobenek z mouky, cukru a másla. Po pečení vznikne křupavý vrchní plášť, který kontrastuje s měkkými jablečnými kousky.
  • Holandský appeltaart: Hutný dezert, který používá vrstvu krému a těsta s máslem a vaječnými žloutky.
  • Polská szarlotka: Hrubé těsto, které je naplněno jablečnou směsí a pokryto dalším vrstveným těstem. Často se podává s moučkovým cukrem nebo šlehačkou.

Máte chuť na rychlý jablečná dezert?

reklama
reklama
reklama
reklama