reklama

Suroviny

  • 150 g hladká mouka
  • 30 g kakao
  • 2 lžičky kypřicí prášek do pečiva
  • 175 g třtinový cukr muscovado
  • 175 g máslo, změklé + navíc na vymazání forem
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 50 g tmavá čokoláda, rozpuštěná

Na čokoládový krém

  • 200 g máslo, změklé
  • 200 g moučkový cukr
  • 200 g tmavá čokoláda, rozpuštěná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. 2 dortové formy o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

  • KROK 2

    Všechny ingredience na dort vložte do mísy kuchyňského robotu a šlehejte dohladka. Pokud je směs příliš tuhá, přidejte 1-2 lžíce vody a znovu prošlehejte.

  • KROK 3

    Rozdělte do forem, zarovnejte stěrkou a pečte 20 minut dozlatova. Propečení otestujte špejlí. Nechte 5 minut chladnout ve formě, poté vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

  • KROK 4

    V míse vyšlehejte máslo a moučkový cukr do nadýchané pěny, přidejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka.

  • KROK 5

    Na servírovací podnost či talíř položte jeden korpus, vršek potřete krémem, přiklopte druhým korpusem. Nahoru na dort naneste krém a pomocí stěrky vytvořte ozdobné vlnky a špičky.

reklama
reklama
reklama
reklama