Placičky z krevet a kukuřice
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 16 placiček
Skip to ingredients
Suroviny
- 300g oloupané syrové krevety
- 340g konzerva kukuřice, scezené a okapané
- 2 lžičky římský kmín
- 100g hladká mouka
- 1/4 lžičky kypřicí prášek do pečiva
- 1 malý svazek koriandru, nasekaný
- 1 svazek jarní cibulky, nasekané
- slunečnicový nebo rostlinný olej, na smažení
Postup přípravy
- KROK 1
Do kuchyňského robotu dejte polovinu krevet, polovinu kukuřice, polovinu římského kmínu, všechnu mouku a 100 ml vody. Osolte a opepřete. Rozmixujte dohladka a poté vyklopte do mísy.
- KROK 2
Zbylé krevety nasekejte nahrubo a přidejte ke směsi se zbylou kukuřicí a kmínem. Vložte koriandr a jarní cibulku. Dobře promíchejte.
- KROK 3
Ve velké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje (1 – 2 cm výšky ode dna pánve). Do rozpáleného oleje vkládejte kousky hmoty o velikosti vlašského ořechu. Lžící rozmáčkněte na placičku a smažte 1–2 minuty na každé straně, dokud placičky nebudou zlatavé a křupavé. Postupujte po dávkách. Odkládejte na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte teplé.