reklama

Suroviny

  • 140 g špagety nebo bucatini
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžičky jemné kari koření
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 500 g čerstvé slávky očištěné a zavřené
  • 100 ml suché bílé víno smíchané s 50 ml vody
  • 4 lžíce smetana ke šlehání
  • hrst čerstvého koriandru (nebo petrželky), hrubě nasekané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte velkou, širokou pánev, ke které máte padnoucí poklici. Rozpusťte máslo a vsypte cibuli. Přikryjte a duste na středním ohni asi 7 minut, dokud cibule nezměkne a tu a tam nezezlátne. Odkyjte, přidejte kari a česnek a restujte ještě 1 minutu.

  • KROK 2

    Zvyšte teplotu a přidejtedo pánve mušle . Zalijte vínem (měl by se zvednout oblak páry), poté přikryjte přiléhající pokličkou. Vařte zprudka 5 minut, dokud nejsou mušle všechny mušle otevřené, občas zatřeste pánví. Vyhoďte všechny slávky, které zůstaly zavřené, poté vyberte mušle z pánve děrovanou lžící a dejte stranou. Hotové těstoviny sceďte.

  • KROK 3

    Do pánve po mušlích vmíchejte smetanu a poté vařte asi půl minuty, dokud omáčka trochu nezhoustne. Pokud je hustá naopak moc, přidejte kapku vody. Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem - ten by měl být na chuti poznat, protože v omáčce zastupuje pálivost chilli. Vraťte mušle do pánve, přidejte koriandr a těstoviny a dobře promíchejte. Podávejte v mělkých miskách s mísou na vyhozené schránky mušlí.

reklama
reklama
reklama
reklama