Thajské nudle s krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g sušené vaječné nudle
- 2 lžičky rostlinný olej
- 25 g zázvor, nastrouhaný najemno
- 3 stroužky česneku, podrcené
- 2 červené chilli papričky, nasekané najemno
- 200 g mražený hrášek
- 300 g oloupané syrové královské krevety
- 2 vejce, rozšlehaná
- 2 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
- 2 limety, 1 vymačkaná, 1 nakrájená na klínky
- 6 kusů jarní cibulka, nakrájená najemno
- hrst nasekaného koriandru, na ozdobení
Postup přípravy
- KROK 1
Nudle uvařte podle návodu na obalu, pak sceďte, propláchněte studenou vodou a odložte stranou.
- KROK 2
Ve woku nebo na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte zázvor, česnek a chilli a 2-3 minuty restujte. Přidejte hrášek a krevety a opékejte 3 minuty, dokud krevety nezrůžoví a nebudou uvnitř hotové. Přilijte vejce a míchejte a seškrábujte ze dna pánve.
- KROK 3
Vsypte nudle a prohřejte. Promíchejte sóju, limetovou šťávu a jarní cibulku, posypte koriandrem a podávejte s klínky limetky.