reklama

Suroviny

  • 25 g máslo
  • 2 lžíce olivový olej
  • 3 stroužky česnek, jemně nasekaný
  • 1 ks červená chilli paprička, se semeny, jemně nasekaná
  • 1/2 lžičky sladká paprika
  • 12 – 20 ks královské krevety, neloupané
  • 1 ks citron + několik plátků do misky na omytí
  • 1/2 svazku petrželky, nahrubo
  • křupavý chléb k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozpusťte máslo a olej. Přidejte česnek, chilli papričku a papriku a restujte 1 – 2 minuty, dokud nezačne zlátnout. Zvyšte plamen, vhoďte krevety a za stálého míchání několik minut opékejte, dokud všechny krevety nezrůžoví. Sundejte z ohně, osolute, opepřete přidejte citronovou šťávu a petrželku.

  • KROK 2

    Přidejte několik plátků citronu do misky s teplou vodou, do které si budete průběžně namáčet prsty od krevet. Misku s vodou a misku na skořápky servírujte spolu krevetami a chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama