Krevety na másle s chilli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 25 g máslo
- 2 lžíce olivový olej
- 3 stroužky česnek, jemně nasekaný
- 1 ks červená chilli paprička, se semeny, jemně nasekaná
- 1/2 lžičky sladká paprika
- 12 – 20 ks královské krevety, neloupané
- 1 ks citron + několik plátků do misky na omytí
- 1/2 svazku petrželky, nahrubo
- křupavý chléb k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozpusťte máslo a olej. Přidejte česnek, chilli papričku a papriku a restujte 1 – 2 minuty, dokud nezačne zlátnout. Zvyšte plamen, vhoďte krevety a za stálého míchání několik minut opékejte, dokud všechny krevety nezrůžoví. Sundejte z ohně, osolute, opepřete přidejte citronovou šťávu a petrželku.
- KROK 2
Přidejte několik plátků citronu do misky s teplou vodou, do které si budete průběžně namáčet prsty od krevet. Misku s vodou a misku na skořápky servírujte spolu krevetami a chlebem.