reklama

Suroviny

  • 1 kg slávky
  • 25 g máslo
  • 2 ks červená cibule najemno
  • 1 stroužek česnek, nasekaný
  • 150 ml cider, suchý
  • 2 lžičky šalvěj, najemno
  • 150 ml kysaná smetana

Postup přípravy

  • KROK 1

    Slávky vydrhněte a odstraňte všechnu trávu a vyhoďte všechny, které jsou poškozené nebo jsou otevřené.

  • KROK 2

    Ve velké pánvi rozpusťte máslo a 3 – 4 minuty na něm opékejte cibuli, pak přidejte česnek. Zalijte jablečným ciderem, přisypte šalvěj a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.

  • KROK 3

    Přidejte mušle, přikryjte a vařte na středním plameni (občas pánví zatřeste) 3 – 4 minuty, dokud se neotevřou. Mušle pak přendejte do mísy a udržujte v teple.

  • KROK 4

    Tekutinu nechte probublávat na pánvi 2 minuty a poté opatrně vmíchejte kysanou smetanu Prohřejte a před podáváním nalijte na mušle.

reklama
reklama
reklama
reklama