Suroviny

  • 600 g červená řepa, baby, oloupaná a očištěná
  • 3-4 lžíce olivový olej
  • 6-7 lžic balzamikový ocet
  • 150 g roquefort
  • 1-2 lžičky sezamová semínka opražená

Postup přípravy

  • KROK 1

    Červenou řepu rozpulte nebo rozčtvrťte (podle velikosti). Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte červenou řepu a restujte 2–3 minuty. Dobře promíchejte, aby se řepa olejem obalila ze všech stran.

  • KROK 2

    Přidejte balzamikový ocet, okořeňte a vařte další 1-2 minuty, dokud se tekutina nezredukuje na sirupovou konzistenci.

  • KROK 3

    Vše přendejte do servírovací mísy, nechte zchladnout, poté mísu přikryjte a uložte do lednice. Lze provést až 1 den předem. Vyjměte z lednice 30 minut před podáváním, rozdrobte na řepu Roquefort a posypte sezamovými semínky.