reklama

Suroviny

  • 1 ks květák velký
  • 2 a 1/2 lžíce kukuřičný škrob
  • 300 ml mléko plnotučné
  • 1 a 1/2 lzicky hořčice anglická
  • 1 svazek tymián, otrhané lístky
  • 150 g čedar, nastrouhaný + navíc
  • 25 g máslo

Postup přípravy

  • KROK 1

    Květák nakrájejte na kousky velikosti sousta. Měkké listy uschovejte. Vložte kousky košťálu a růžičky květáku do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přidejte 1 lžíci vody a přikryjte. V mikrovlnné troubě vařte 8 minut do změknutí, poté vyjměte a případně slijte. Přendejte květák do jiné nádoby vhodné do mikrovlnky.

  • KROK 2

    Kukuřičný škrob a trochu mléka dejte do mísy, ve které se vařil květák a rozmíchejte na hladkou pastu. Přidejte zbytek mléka. Osolte a opepřete. Vmíchejte hořčici, tymián a čedar. Vzniklou směs nalijte na květák. Navrch poklaďte lístky květáku a pokapejte máslem. Vložte do mikrovlny a zahřívejte na vysoký výkon po dobu 5 minut, dokud květák nezměkne a sýr se nerozpustí. Posypte trochou sýra a dokončete pod grilem nebo v kombinované mikrovlnné troubě opečte povrch dozlatova.

reklama
reklama
reklama
reklama