reklama

Suroviny

  • 50 g máslo
  • olivový olej, trochu
  • 1 ks rohlík, nakrájený na dvoucentimentrové kostky
  • 300 g zelené fazolky, s odříznutými konci
  • 300 g hrášek
  • 2 stroužky česnek, nakrájený na tenké plátky
  • ½ ks citron, kůra

Postup přípravy

  • KROK 1

    V jedné pánvi přiveďte k varu vodu, ve druhé pánvi rozehřejte poloviční množství másla s olivovým olejem. Přidejte kostky z rohlíku, obalte je ve směsi másla a oleje, a opékejte zhruba 2-3 minuty, dokud z nich nevzniknou křupavé zlatavé krutony. Mezitím dejte do vroucí vody v pánvi fazole a vařte je 2 minuty. Poté k nim přidejte hrášek, vařte ještě 1 minutu a nakonec zeleninu sceďte. Krutony přesuňte z pánve na talíř.

  • KROK 2

    Přidejte zbývající máslo do pánve a opečte na něm česnek dozlatova (cca 30 sekund), poté přidejte fazolky, hrášek a citronovou kůru, a vše restujte ještě 1 minutu. Těsně před podáváním do směsi přidejte krutony.

reklama
reklama
reklama
reklama