Mladé mrkvičky s estragonem
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 700 g mrkev mladá, oloupaná a zbavená zelené natě
- 25 g máslo
- sůl mořská
- pepř mletý
- 1 lžíce estragon, nasekané čerstvé listy
Postup přípravy
- KROK 1
Mladou oloupanou mrkev (se seřízlými vršky natě) vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte 4–5 minut téměř do měkka. Sceďte, vložte do pánve, poté přidejte máslo, trochu mořské soli, černého pepře a přiklopte pokličkou.
- KROK 2
Pánev s mrkvičkami dejte na plotýnku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Poté přidejte nakrájené lístky čerstvého estragonu a jemně promíchejte. Mrkev i se šťávou přendejte do servírovací mísy a ihned podávejte.