Dušený pórek a hrášek s bylinkovým vinaigrettem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 6 ks pórek středně velké, stejné velikosti (asi 1 kg)
- 350 g hrášek mražený
- 3 lžíce olivový olej
- 1 lžíce vinný ocet
- 1 lžička med světlý
- 1 lžička hořčice dijonská
- 2 lžíce petrželka nadrobno nasekaná
- 1 lžíce máta nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Z pórku odstraňte vnější listy a odřízněte vršek až k místu, kde se listy rozdělují. Pórek nakrájejte na 3-4 kousky a poté opravdu dobře omyjte, abyste odstranili veškeré nečistoty.
- KROK 2
Zapněte parní hrnec, přidejte pórek a vařte 8 minut. Vsypte hrášek a vařte ještě 2-3 minuty, dokud obojí nezměkne.
- KROK 3
Mezitím v servírovací misce prošlehejte olej, ocet, med, hořčici a koření, abyste vytvořili vinaigrette. Přidejte horkou zeleninu, bylinky a dobře promíchejte.