Teplá jarní zelenina
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porcí 6
Suroviny
- 2 velké cukety, nakrájené na proužky škrabkou na zeleninu
- 1 citron, vymačkaná šťáva
- 200 g zelený chřest, podle potřeby oloupaný
- 100 g mražený hrášek
- 100 g mražený bob zahradní
- 1 lžíce olivový olej extra panenský
- 1 malé balení hladkolistá petrželka, hrubě nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Proužky cukety dejte do velké mísy se špetkou soli a citronovou šťávou.
- KROK 2
Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci, vložte chřest a vařte 2 minuty, na poslední minutu přidejte mražený hrášek a zahradní bob. Sceďte, vyloupněte boby ze slupky a promíchejte hrášek i boby s cuketou. Pokapejte olivovým olejem, posypte petrželkou, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem podle chuti.