Indická zeleninovo - cizrnová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nahrubo
- 1 lžička jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 stroužek česneku, podrcený
- 1 lžíce koření garam masala
- 850 ml zeleninový vývar
- 2 velká mrkev, nakrájené na špalíčky
- 400 g plechovka cizrny, scezená a okapaná
- 100 g zelené fazolky, nakrájené
Postup přípravy
- KROK 1
Ve středním hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, zázvor a česnek. Opékejte 2 minuty, poté přidejte garam masalu a restujte ještě 1 minutu, pak přidejte vývar a mrkev. Vařte 10 minut, pak vsypte cizrnu. Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte nahrubo. Vmíchejte fazolky a vařte 3 minuty. Skvělým doprovodem je chléb naan.