reklama

Suroviny

  • 10 ks vejce
  • hrst petrželka, nasekaná (nemusí být)
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 ks červená cibule, velká, nakrájená na klínky
  • 3 ks rajče, nakrájené na velké kousky
  • velká hrst černé olivy, ideálně bez pecek
  • 100 g sýr feta, rozdrobený

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na nejvyšší stupeň. Vejce rozšlehejte v míse s nasekanou petrželkou, pepřem a případně i solí. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a prudce restujte klínky cibule asi 4 minuty, dokud nezačnou na okrajích hnědnout. Pak přidejte rajčata, olivy a vařte 1-2 minuty, dokud rajčata nezačnou měknout.

  • KROK 2

    Snižte teplotu na střední stupeň a vlijte do pánve vejce. Ohřívejte a míchejte, dokud vejce nebudou napůl uvařená, ale místy stále řídká – zabere to asi 2 minuty. Pak na vejce rozdrobte fetu a pánev dejte pod gril na cca 5-6 minut, aby omeleta zezlátla a nafoukla se. Nakrájejte na dílky a servírujte přímo z pánve.

reklama
reklama
reklama
reklama