Snadný quiche s chřestem bez těsta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Suroviny
- 20 g máslo, plus na vymazání formy
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 100 g pancetta nebo slanina, nakrájená na kostičky
- 200 g chřest, bez tuhých konců
- 8 vejce
- 150 ml smetana ke šlehání
- 80 g gruyère nebo parmazán, nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180°C. Vymažte máslem kulatou dortovou formu o průměru 23 cm a vyložte ji pečicím papírem, aby papír přesahoval okraje formy o 2-3 cm.
- KROK 2
Na pánvi rozpusťte máslo. Vložte cibuli a pancettu a opékejte na mírném ohni 10 minut, až cibule začne měknout a slanina či pancetta zprůsvitní.
- KROK 3
V hrnci přiveďte k varu lehce osolenou vodou. Vložte do ní chřest a zprudka blanšírujte 2 minuty, pak sceďte a nechte chřest důkladně okapat a oschnout.
- KROK 4
Vejce, smetanu a dvě třetiny sýra společně prošlehejte. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Promíchejte se směsí cibule a slaniny. Nalijte do formy, vložte do směsi chřest a navrch nasypte zbylý sýr. Pečte 25–30 minut nebo podle potřeby - quiche je hotový, když je upečený do zlatova, ale jeho střed se ještě mírně chvěje