reklama

Suroviny

  • 800 g nové brambory, větší, nakrájené na poloviny
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce vinný ocet
  • 1 lžíce celozrnná nebo dijonská hořčice
  • 2 lžíce nasekaná petrželka
  • 2 lžíce jemné kapary, odkapané a nasekané
  • 100 g medvědí česnek nebo řeřicha, hrubě nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 C/180 C. Brambory promíchejte s lžící olivového oleje a s mořskou soli. Vyklopte na plech a pečte 45 minut až 1 hodinu za občasného promíchání, dokud nezezlátnou a nebudou dobře propečené.

  • KROK 2

    Vyjměte je z trouby a přendejte do velké mísy. Ještě horké promíchejte se zbývajícími ingrediencemi, dokud medvědí česnek nebo řeřicha nezavadnou. Před podáváním nechte mírně vychladnout.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama