reklama

  • 100g cukr
    krystal
  • 100 g máslo
    změklé
  • 100 g mouka
    hladká
  • ½ bal. prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 citron
  • 1 vanilkový extrakt
  • 4 citronový krém
    (lemon curd)
  • zakysaná smetana
    nebo zmrzlina, k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal457
  • tuky25g
  • nasycené14g
  • sacharidy55g
  • cukry34g
  • vláknina1g
  • proteín6g
  • sůl0.75g

Postup přípravy

  • krok 1

    Cukr, změklké máslo, mouku, vejce, citronovou kůru a vanilku vymíchejte do krémové pěny. Směs přelijte do zapékací mísy vhodné do mikrovlnky. Zapněte mikrovlnnou troubu na plný výkon a pečte 3 minuty. V polovině otočte a pečte, dokud korpus nenaběhne a nebude pevný. Po upečení nechte minutu stát.

  • krok 2

    Mezitím dejte do mikrovlnky lemon curd na 30 sekund a rozmíchejte. Přelijte krémem celý korpus a podávejte se zakysanou smetanou nebo kopečkem zmrzliny.

RACHOTIVÝ ČOKOLÁDOVÝ BISKVIT

Do směsi na biskvit vmíchejte 25 g kakaa místo citronové kůry. Pokud máte čokoládu v špajzi, nasekejte hrubě 25 g čokolády a vmíchejte do směsi. Ohřejte v mikrovlnné troubě stejně jako předtím. Mezitím dejte 4 polévkové lžíce hotové čokoládové omáčky do misky. Ohřejte, pak přelijte přes pudink. Podávejte s nanukem nebo smetanou.

reklama
reklama
reklama
reklama