reklama

Suroviny

  • 4 kusy pórku, očištěného a nakrájeného na silnější kolečka
  • 8 plátky uzené slaniny, nakrájené kostičky
  • 1,5 litr horký kuřecí vývar
  • 2 snítky rozmarýnu, lístky jemně nasekané
  • 200 g krátké těstoviny

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte na středním ohni velký hrnec, vsypte pórek a slaninu a společně opékejte 5 minut, dokud slanina nebude křupavá a pórek nezačne měknout. Zalijte vývarem, vsypte rozmarýn, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Přiveďte k varu a poté 5 minut vařte.

  • KROK 2

    Vložte do polévky těstoviny a vařte ještě asi 10 minut nebo dokud nejsou těstoviny „al dente“(na skus). Podávejte s rozpečenou ciabattou.

reklama
reklama
reklama
reklama