reklama

Suroviny

  • 450 g mix jarní zeleniny, zelené fazolky, chřest, bob obecný a hrášek
  • 400 g tagliatelle
  • 1 citron
  • 1 lžice dijonská hořčice
  • 1 lžíce olivový olej
  • 3 lžíce pažitka, nasekaná
  • parmazán, strouhaný (nebo vegetariánská alternativa), na servírování

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zelené fazolky rozpulte a chřest šikmo nakrájejte na 3 kusy. Dejte vařit tagliatelle a na posledních 5 minut přidejte vařit zeleninu.

  • KROK 2

    Mezitím nastrouhejte kůru z poloviny citronu a z celého citronu vymačkejte šťávu. Do malého kastrůlku dejte šťávu s hořčicí, olivovým olejem a trochou černého pepře. Prohřívejte.

  • KROK 3

    Sceďte těstoviny a zeleninu. Do citronové omáčky přidejte 4 lžíce vody. Těstoviny vraťte do hrnce, prohřejte omáčku, přidejte do ní většinu pažitky, poté jí nalijte na těstoviny a vše dobře promíchejte.

  • KROK 4

    Rozdělte do 4 mělkých misek a každou posypte černým pepřem, parmazánem a zbylou pažitkou.

reklama
reklama
reklama
reklama