reklama

Suroviny

  • 290 g artyčoky v oleji, sklenice
  • 1 lžíce pesto ze sušených rajčat
  • 1 lžička bílý vinný ocet
  • 410 g bílé fazole Cannellini, z konzervy, odkapané a propláchnuté
  • 300 g cherry rajčata, nakrájená na čtvrtky
  • hrst černé olivy Kalamata
  • 2 ks jarní cibulka, nakrájená na tenké šikmé plátky
  • 200 g měkký kozí sýr, rozdrobený

Postup přípravy

  • KROK 1

    Artyčoky sceďte a nechte si 3 lžíce oleje, ten nalijte do misky a smíchejte ho s pestem ze sušených rajčat a octem, dokud nebude nevznikne hladká konzistence. Podle chuti osolte a opepřete.

  • KROK 2

    Artyčoky nahrubo nakrájejte a přesuňte je do velké mísy s fazolemi cannellini, rajčaty, olivami, jarní cibulkou a polovinou kozího sýra. Vmíchejte směs oleje, pesta a octa a vše dejte do servírovací mísy. Opět dle chuti osolte a opepřete. Navrch rozdrobte zbývající kozí sýr a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama