reklama

Suroviny

  • 700 ml kuřecí vývar
  • 1 stonek citronové trávy, podrcený a nakrájený na kusy
  • 5 silné plátky galangalu
  • 3 kořínky koriandru, nebo 6 stonků, rozdrcené, plus lístky na ozdobu
  • 3 listy kafírové limety, natrhané
  • 6 velké krevety, oloupané
  • 3 lžíce thajská rybí omáčka
  • 6 malé zelené chilli papričky, nasekané
  • 4 lžíce limetová šťáva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuřecí vývar přiveďte ve středně velkém hrnci k varu. Přidejte citronovou trávu, galangal, kořeny či stonky koriandru a listy kafírové limety. Poté nechte 2 minuty probublávat.

  • KROK 2

    Vložte krevety, rybí omáčku, chilli papričky a limetovou šťávu a znovu přiveďte k varu. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby buď limetovou šťávou nebo rybí omáčkou. Ozdobte lístky koriandru a podávejte.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama