
Jak zahustit polévky? Máme různé možnosti, výsledkem jsou vydatné a chutné polévky
Polévky jsou tradiční součástí našeho jídelníčku a oceníme je především v chladném období roku. Tehdy nás příjemně zahřejí a zasytí. Polévek je celá řada, důležitou součástí většiny z nich je zelenina. Aby byla polévka vydatnější, obvykle ji nějakým způsobem zahustíme. Máme pro vás několik tipů, jak polévky jednoduše a chutně zahustit.
Showing 1 to 16 of 16 results
- Houbová polévka- Vyzkoušejte tuto krémovou houbovou polévku s jednoduše nakládanými houbami. Tento recept je velmi snadný a jistě se stane oblíbenou součástí podzimních obědů či večeří. 
- Polévka s krůtím masem, fazolemi a pestem- Uvařte si sytou polévku, do které použijete krůtí mleté maso a zkombinujete jej s fazolemi cannellini, kapustou a pestem. Polévka, co zahřeje a zasytí. Podávejte ji nejlépe s křupavým chlebem. 
- Rychlá gulášová polévka- Gulášová polévka je česká klasika, která zasytí a zahřeje. Hodí se na oběd i večeři. Když ji doplníte chlebem nebo houskou, klidně zastate celé jídlo. Pro naši rychlou alternativu jsme zvolili kombinaci mletého krútiho masa a pikantní klobásy. Díky tomu polévku připravíte rychle, ale typická chuť jí rozhodně chybět nebude. 
- Zelná polévka- Zahřejte se aromatickou miskou zelné polévky, která je výrazná a barevná díky kopru, rajčatům a citronu. 
- Rychlá zelňačka jako od babičky- Zelňačka je tradiční česká polévka, která je oblíbená nejen pro svou bohatou chuť, ale také pro své zdravotní benefity. Kysané zelí je bohaté na vitamíny a prospěšné bakterie, které podporují trávení a posilují imunitní systém. Tato polévka je ideální volbou nejen pro chladné dny a snadno se připravuje. Naši verzi zelňačky zvládnete pochopitelně do 30 minut. 
- Zeleninová polévka- Zahřejte se během týdne touto výživnou, snadno připravitelnou polévkou plnou zeleniny. Můžete ji udělat veganskou, v závislosti na použitém vývaru. Podávejte s plátky křupavého chleba. 
- Pikantní dýňová polévka- Využijte sezónní dýně hned na začátku podzimu a vyzkoušejte tuto pikantní dýňovou polévku. Semínka můžete navíc opražit a přidat je jako ozdobu na každou porci hotové polévky. 
- Bramborová polévka- Pro krémovou bramborovou polévku vyzkoušejte tento recept na Zupa ziemniaczana, který pochází z Polska – je ideální na vydatný oběd nebo lehkou večeři. 
- Cuketová polévka s rajčaty- Pokud hledáte nový způsob, jak zužitkovat záplavu cuket, potom si tento recept zaručeně zamilujete. Cuketová polévka s rajčaty se skvěle hodí i do mrazáku. Můžete tak mít po ruce vždy super zdravé jídlo. 
- Indická zeleninovo - cizrnová polévka- Zdravá, vydatná a levná: tato polévka je ideální na oběd do práce 
- Hrášková polévka s potočnicí- Sladký hrášek a peprná potočnice jsou k mání na začátku léta, ale polévku si můžete upravit tak, abyste ji mohli vařit po celý rok 
- Čočková polévka s kardamomem- V této jednoduché polévce hraje prim červená čočka, která je cenově příznivá a snadná na přípravu. Ve spojení s kokosovým mlékem a spoustou aromatického koření chutná naprosto skvěle a zahřeje vás během chladných dní. 
- Kuřecí nudlová polévka s vejci- Jednoduchá a rychlá kuřecí polévka vás vždy postaví na nohy. Tato je s celozrnnými nudlemi, mladou kukuřičkou a rozkvedlaným vejcem. Čistý kuřecí vývar s několika málo ingrediencemi uvítáte především jako nenáročný recept na syté jídlo, které během náročného týdne přijde vhod. 
- Rajčatová polévka s rýží- Tato nízkotučná polévka je skvělá pro využití rýže a pesta - je to vydatný a sytý hlavní chod. 
- Rukolová polévka- Recept na tuto polévku je důkazem, že rukola umí ještě víc než saláty nebo oblohu na pizzu. Zelené listy skvěle chutnají například i jako horká polévka – spolu s bramborami, smetanou a parmazánem. Rukolovou krémovou polévku báječně završí celozrnná bageta. 
- Zimní polévka à la minestrone- Jednoduchá zimní polévka à la minestrone vás postaví na nohy, kdykoli budete potřebovat. Mějte v zásobě zeleninový vývar, konzervovaná rajčata a fazole a nějakou čerstvou zeleninu (my jsme použili mrkev a špenát). Punc dokonalosti dodává polévce lžíce pesta z červených paprik, ale můžete zkusit i klasické bazalkové. 



















