
Jablka ve sladké kuchyni: Oblíbené ovoce se výborně hodí do moučníků i sladkých pokrmů
Jablka jsou snadno dostupná po celý rok a díky tomu jsou také nejběžnějším ovocem naší sladké kuchyně. Neznamená to samozřejmě jenom péct oblíbené záviny a chutné koláče, ale jablíčka se dají použít na celou řadu jiných zajímavých způsobů. Sladká kuchyně si s nimi dovede poradit opravdu všestranně. Pojďte se nechat inspirovat vybranými recepty z našeho receptáře.
Showing 1 to 23 of 23 results
- Jednoduché jablečné šátečky z listového těsta pečené vcelku- Proměňte jednoduché jablečné šátečky v jeden velký koláč plněný karamelizovanými jablky. Ušetříte si spoustu práce a královsky si pochutnáte. Dezert bude nejlepší s kopečkem zmrzliny nebo šlehačkou. 
- Dorsetský jablečný koláč- Dorset apple cake je tradiční a na přípravu neuvěřitelně jednoduchý anglický jablečný koláč, který udělá velkou parádu a zvládne ho opravdu každý. Pokud nemáte samokypřící mouku, nahraďte ji klasickou hladkou pšeničnou společně s práškem do pečiva. 
- Karamelový croissantový koláč s jablky- Croissantové těsto skvěle poslouží jako základ na korpus. Karamelová omáčka se šťavnatým jablkem tvoří dokonale lahodnou náplň! 
- Jablečné americké palačinky se skořicovým máslem a sirupem- Chutná vám jablečný štrúdl? Pak vás jistojistě okouzlí i tyhle voňavé palačinky v americkém stylu, jejichž těsto je neuvěřitelně nadýchané a vláčné díky nastrouhaným jablkům. V kombinaci se skořicovým máslem jde o luxusní dobrotu, která se stane oblíbeným pokrmem třeba na pomalý víkendový brunch. 
- Danish pastry s jablky a borůvkami- Danish pastry – to jsou nejrůznější lahodné zákusky z plundrového těsta, které jsou tak typické pro Dánsko. Abychom vám to zjednodušili, v tomhle receptu používáme hotové listové těsto, takže vám příprava těchto šťavnatých plunder s jablky a borůvkami zabere ani ne hodinu, a to včetně pečení! 
- Jablečný crumble s malinami- Tento snadný jablečný crumble je hotový během chvilky a tak jednoduchý, že s jeho přípravou mohou pomoct i děti. Podávaný s teplým pudinkem chutná opravdu lahodně. 
- Jablečné čtverečky s datlemi- Měkké ovesné pečivo s lepkavými datlemi a jablky - určitě bude velkým hitem. 
- Jablečné flapjacky- Tyto flapjacky jsou kombinací čerstvých a sušených jablek a jsou skvělou svačinou pro celou rodinu, když jste na cestách nebo na pikniku. 
- Jablečné muffiny s pekanovou drobenkou- Tyto muffiny nejsou příliš sladké a jsou výborné ještě teplé s plátkem sýra 
- Biskupský chlebíček se sýrem a jablky- Neobvyklá kombinace sladkého biskupského chlebíčku, zrajícího sýra a svěžího jablíčka hosty příjemně překvapí a vám jejich příprava zabere pouhých pár minut. Stačí tři ingredience a dokonalé jednohubky jsou ihned na stole. 
- Nejlepší jablečný krambl- Není nic lepšího než jablka zapečená pod křupavou máslovou drobenkou – podzimní "comfort food" v celé své kráse 
- Jablka s marcipánem a sušeným ovocem- Na přípravu skvělého zimního dezertu vám budou stačit pouhé 4 ingredience – jablka, marcipán, mincemeat (anglická zavařenina ze sušeného ovoce) a citron. 
- Snadný jablečný koláč- S přípravou tohoto jednoduchého jablečného koláče vám rády pomohou děti. Ještě raději pak pomohou koláč sníst. 
- Snadné jablečné koláče- Pečivo rozplývající se v ústech a sladká křehká jablka k sobě prostě patří. 
- Horký punč à la jablkový koláč- Zahřejte se horkým jablečným punčem, okořeněném skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem. Pro dospělé přidejte trošku rumu 
- Ořechovo-jablečný dort- S plátky jablek British Cox a křupavou ořechovou polevou tento dort vyhrává 
- Venkovský jablečný koláč- Kořeněný čokoládový piškot plný jablek chutná i voní jako od babičky. Příprava je jednoduchá a zvládne ji každý. 
- Pohárky s jablky a kukuřičnými lupínky- Snídaně, přesnídávka nebo dezert? Všechno v jednom! Pohárky plné hladkého jablečného pyré, skrývají pod křupavou vstvou kukuřičných lupínků ještě krémové crème fraîche. 
- Snídaňový bircher müsli s jablky a borůvkami- Připravte si super zdravou snídani v podobě ikonického Bircher müsli, které je pojmenováno podle švýcarského doktora Birchera, který propagoval konzumaci čerstvého ovoce i tepelně nezpracovaných ovesných vloček. Máme pro vás malý tip – pokud si budete snídani připravovat večer a necháte ji přes noc odležet, klidně použijte celé ovesné vločky, ale jestli chcete mít Bircher müsli za 5 minut hotové a dokonalé odleželé, vyměňte celé vločky za jemné nebo tzv. minutové vločky. 
- Sladká plněná jablka- Rychlý zimní dezert si vás získá jednoduchou přípravou v mikrovlnné troubě a skvělou chutí. Při přípravě plněných jablek navíc spotřebujete sušené ovoce, které zůstalo z mikulášské nadílky nebo vánočního pečení. 
- Salát z červené řepy a jablek s vlašskými ořechy- Nasládlá červená řepa si výborně rozumí se svěžími a křupavými jablíčky. Když k nim přidáte řapíkatý celer, petrželku a vlašské ořechy, rázem získáte chutný salát plný vitamínů. Servírujte ho ve skleničkách jako součást pohoštění na párty a oslavách. 
- Jablečný džem- Připravte si sklenice domácího jablečného džemu a darujte je přátelům a rodině. Je lahodný jednoduše namazaný na toastu nebo jako náplň do vašich oblíbených koláčů a pečiva. 
- Skořicová kešu pomazánka s plátky jablek- Tato jednoduchá pomazánka obsahuje jen pár ingrediencí a je skvělou veganskou svačinou. Namažte ji na plátky jablek pro snadný způsob, jak získat jednu z vašich pěti denních porcí ovoce. 



























