reklama

  • 3 lžíce máslo
  • 4 lžíce třtinový cukr
  • 2 ks malé jablko
    oloupané, zbavené jadřinců a nakrájené na kostičky
  • špetka mleté nové koření a skořice
  • 75 g borůvky
  • 500 g balení listového těsta
  • trochu hladké mouky
    na vyválení těsta
  • 1 ks vejce
    rozšlehané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal350
  • tuky24g
  • nasycené12g
  • sacharidy31g
  • cukry12g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl0.73g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Nejprve připravte náplň: ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a 3 lžíce cukru. Vmíchejte jablka a koření a vařte 5 minut, aby jablka trochu změkla, ale nesmí být rozvařená. Sundejte z plotny a vmíchejte borůvky.

  • krok 2

    Těsto rozválejte na lehce pomoučněné podložce na téměř centimetrovou tloušťku. Z těsta vykrájejte čtverce o rozměrech 8 × 11 cm, které propíchejte vidličkou a přesuňte na plech.

  • krok 3

    Do středu každého čtverce těsta dejte pomocí lžíce ovocnou směs. Pak vezměte všechny čtyři rohy a přitiskněte je k sobě ve středu čtverce – potřete je trochou rozšlehaného vejce, aby se k sobě snáze přilepily. Zbytkem vajíčka potřete každý kus pečiva. Nyní je můžete přikrýt a nechat několik hodin chladit.

  • krok 4

    Troubu předehřejte na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C). Pečivo poprašte zbylým třtinovým cukrem a dejte péct na 20 minut, aby těsto zezlátlo. Netrapte se, že se jednotlivé kousky během pečení otevřou – vypadají tak ještě lépe.

reklama
reklama
reklama
reklama