Danish pastry s jablky a borůvkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus chlazení
- Snadné
- Na 8 kusů
- 3 lžíce máslo
- 4 lžíce třtinový cukr
- 2 ks malé jablkooloupané, zbavené jadřinců a nakrájené na kostičky
- špetka mleté nové koření a skořice
- 75 g borůvky
- 500 g balení listového těsta
- trochu hladké moukyna vyválení těsta
- 1 ks vejcerozšlehané
- kcal350
- tuky24g
- nasycené12g
- sacharidy31g
- cukry12g
- vláknina1g
- proteín5g
- sůl0.73gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Nejprve připravte náplň: ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a 3 lžíce cukru. Vmíchejte jablka a koření a vařte 5 minut, aby jablka trochu změkla, ale nesmí být rozvařená. Sundejte z plotny a vmíchejte borůvky.
krok 2
Těsto rozválejte na lehce pomoučněné podložce na téměř centimetrovou tloušťku. Z těsta vykrájejte čtverce o rozměrech 8 × 11 cm, které propíchejte vidličkou a přesuňte na plech.
krok 3
Do středu každého čtverce těsta dejte pomocí lžíce ovocnou směs. Pak vezměte všechny čtyři rohy a přitiskněte je k sobě ve středu čtverce – potřete je trochou rozšlehaného vejce, aby se k sobě snáze přilepily. Zbytkem vajíčka potřete každý kus pečiva. Nyní je můžete přikrýt a nechat několik hodin chladit.
krok 4
Troubu předehřejte na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C). Pečivo poprašte zbylým třtinovým cukrem a dejte péct na 20 minut, aby těsto zezlátlo. Netrapte se, že se jednotlivé kousky během pečení otevřou – vypadají tak ještě lépe.