reklama

  • 1 balení chlazené těsto
    na croissanty
  • 5 lžic karamelové salko
    + na pokapání
  • 3 ks jablka
    očištěná a nakrájená
  • 3 lžíce třtinový cukr
  • 2 lžíce mandle
    pražené strouhané
  • smetana nebo vanilkový krém
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal273
  • tuky13.7g
  • nasycené7.6g
  • sacharidy32.8g
  • cukry19.4g
  • vláknina1.1g
  • proteín4g
  • sůl0.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte troubu na 190 °C. Těsto rozválejte a podél perforací rozdělte na šest trojúhelníků. Každý trojúhelník rozřízněte na dva menší trojúhelníky. Jednotlivými trojúhelníků vyložte nepřilnavou dortovou formu o průměru 28 cm. Začněte boky, vnější strany těsta nechte vyčnívat z formy. Každý kousek těsta by se měl mírně překrývat se sousedním. Pevně je přitisknete k sobě, aby mezi nimi nezůstaly žádné mezery. Na připravený základ rozetřete karamelovou omáčku. Plátky jablek promíchejte s cukrem a rozložte na těsto. Přečnívající kousky založte zpět na dort.

  • krok 2

    Pečte 30 minut do nafouknutí a zlatavé barvy. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu – to je důležité, protože jablka při vaření vytvoří tekutinu a smíchají se s karamelem. Horká náplň bude ještě tekutá, ale jak bude chladnout, začne tuhnout.

  • krok 3

    Před podáváním pokapejte koláč ještě trochou karamelové omáčky. Posypte opraženými mandlemi a podávejte se smetanou nebo krémem.

reklama
reklama
reklama
reklama