reklama

Suroviny

  • 1 a 1/2 lžička mletá skořice
  • 1 špetka mletý hřebíček
  • 1/2 celý muškátový oříšek, nastrouhaný
  • 2 litry jablečný džus nebo mošt
  • 2 lžičky vanilkový extrakt
  • 6 kopečků vanilkové zmrzliny
  • tmavý rum (není nutné)
  • jablečné křížaly, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do velkého hrnce vsypte skořici, mletý hřebíček a muškátový oříšek, přidejte jablečný džus nebo mošt a vanilkový extrakt. Přiveďte k mírnému varu.

  • KROK 2

    Do zahřáté tekutiny přidejte vanilkovou zmrzlinu a energicky šlehejte metličkou, dokud se nerozpustí a nespojí s horkým jablečným džusem – zmrzlina by měla na hladině vytvořit pěnu.

  • KROK 3

    Dospělým nalijte na dno sklenic trochu tmavého rumu a dolijte horkým punčem. Dětem i dospělým ozdobte drinky jablečnými křížalami.

reklama
reklama
reklama
reklama