reklama

Suroviny

  • hladká mouka, pro posypání
  • 375 g listového těsta
  • 2 lžíce mandlí, mletých
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 3 jablka, oloupaná, zbavená jadřinců a rozpůlená, každá polovina tence nakrájená
  • 50 g másla
  • cukr moučka, na posypání (volitelné)
  • vanilková zmrzlina, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte troubu na 200 °C. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte listové těsto na obdélník. Těsto dejte na plech s pečicím papírem a posypte mletými mandlemi a 1 lžící cukru. Na těstu naznačte obdélníky tak, aby jich vzniklo 6.

  • KROK 2

    Rozložte každou nakrájenou polovinu jablka do jednotlivých obdélníků. Takto můžete těsto připravit i den předem a nechat jej přes noc, zakryté fólií, v lednici.

  • KROK 3

    Zbylý cukr posypejte na jablka, potřete rozpuštěným máslem a pečte 50–55 minut, dokud těsto nezhnědne a jablka nebudou měkká. Těsto pak nakrájejte na 6 porcí, poprašte moučkovým cukrem, chcete-li, a podávejte horký s kopečkem vanilkové zmrzliny.

reklama
reklama
reklama
reklama