Snadné jablečné koláče
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Skip to ingredients
Suroviny
- hladká mouka, pro posypání
- 375 g listového těsta
- 2 lžíce mandlí, mletých
- 3 lžíce hnědého cukru
- 3 jablka, oloupaná, zbavená jadřinců a rozpůlená, každá polovina tence nakrájená
- 50 g másla
- cukr moučka, na posypání (volitelné)
- vanilková zmrzlina, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte troubu na 200 °C. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte listové těsto na obdélník. Těsto dejte na plech s pečicím papírem a posypte mletými mandlemi a 1 lžící cukru. Na těstu naznačte obdélníky tak, aby jich vzniklo 6.
- KROK 2
Rozložte každou nakrájenou polovinu jablka do jednotlivých obdélníků. Takto můžete těsto připravit i den předem a nechat jej přes noc, zakryté fólií, v lednici.
- KROK 3
Zbylý cukr posypejte na jablka, potřete rozpuštěným máslem a pečte 50–55 minut, dokud těsto nezhnědne a jablka nebudou měkká. Těsto pak nakrájejte na 6 porcí, poprašte moučkovým cukrem, chcete-li, a podávejte horký s kopečkem vanilkové zmrzliny.