reklama

Suroviny

  • 200 g tmavá čokoláda, rozlámaná na kousky
  • 100 g máslo, nakrájené
  • 50 g třtinový cukr muscovado
  • 85 g krupicový cukr
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 1 ks vejce, prošlehané
  • 100 g pekanové ořechy
  • 100 g mouka pšeničná hladká
  • 1 lžička jedlá soda

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu zahřejte na 180°C. Rozpusťte 85 g čokolády nad vodní lázní.

  • KROK 2

    Máslo, oba druhy cukru, vanilkový extrakt a vejce vyšlehejte dohladka, poté vmíchejte tři čtvrtiny ořechů a tři čtvrtiny zbylé nasekané čokolády, poté mouku dobře smíchanou s jedlou sodou.

  • KROK 3

    Na 2 plechy vyložené pečicím papírem navršte v dostatečných rozestupech 12 lžic těsta (pozor, těsto se v troubě rozlije), do hromádek těsta ledabyle zapíchněte odložené ořechy a čokoládu. Pečte 12 minut dozlatova, poté nechte na plechu vychladnout. V uzavřené plechovce na sušenky lze skladovat až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama