Ovesné sušenky s rozinkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus namáčení rozinek a chladnutí
- Velmi snadné
- Na 25 sušenek
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 g rozinky
- 150 ml rostlinný olej
- 200 g zlatý třtinový cukr
- 1 velké vejce rozšlehané
- 1 lžička mletá skořice
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 140 g hladká mouka
- 1/4 lžička jedlá soda
- 300 g ovesné vločky
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180°C a vyložte 2 nízké plechy pečicím papírem. Rozinky zalijte 50 ml vroucí vody a nechte 20 minut máčet, dokud nezměknou. Pak slijte, tekutinu ale uchovejte.
- KROK 2
Mezitím ve velké míse vyšlehejte olej a cukr. Postupně zašlejte vejce, uchovanou vodu z rozinek, pak přidejte skořici a vanilkový extrakt. Do mísy prosejte mouku, jedlou sodu, špetku soli a přidejte ovesné vločky. Nakonec vmíchejte rozinky.
- KROK 3
Lžící nabírejte těsto a udělejte hromádky na plech - počítejte s rozestupy, sušenky se při pečení zvětší. Pečte 12-15 minut dozlatova, pak nechte 10 minut vychladnout na plechu. Před uložením nechte zcela vychladnout, ve vzduchotěsné nádobě vydrží sušenky až 3 dny.