reklama

Suroviny

  • 100 g máslo, změklé, plus trochu na vymazání plechu
  • 100 g třtinový cukr, světlý
  • 2 lžíce zlatý sirup
  • 175 g samokynoucí mouka, mouka, která už obsahuje prášek do pečiva
  • 25 g pufovaná rýže
  • čokoládové pecičky, nebo hořká čokoláda nasekaná na kousky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 160 stupňů. Ve velké míse dohladka vyšlehejte máslo, cukr a zlatý sirup.

  • KROK 2

    Do směsi přimíchejte mouku a pak pufanovou rýži. Ze vzniklého těsta tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a pokládejte je v dostatečných rozestupech na máslem vymazaný plech. Každou kuličku ozdobte několika čokoládovými pecičkami.

  • KROK 3

    Pečte 15-20 minut dozlatova. Sušenky nechte minutu chladnout na plechu. Poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama